Καιρός: Πότε έρχεται βαρύς χειμώνας – Οι πρώτες εκτιμήσεις για τους δύο επόμενους μήνες

Κοινοποίηση:
210216160834_Athens-Akropoli-snow-xioni

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει ριζικά καθώς από τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να μπει για τα καλά ο χειμώνας, με τη διαφορά να είναι τεράστια σε σχέση με ένα μήνα πριν, καθώς ο Οκτώβρης καταγράφηκε ως ο πιο θερμός ιστορικά.

Πότε «μπαίνει» ο χειμώνας

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Σιούτα, διδάκτωρ μετεωρολογίας του ΑΠΘ, η εισβολή ψύχους αναμένεται στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές του επομένου μήνα, ενώ ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ ανέλυσε και την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων τους επόμενους μήνες, βάσει της εικόνας των προγνωστικών μοντέλων.

Όπως τόνισε από σήμερα επιστρέφουν οι νοτιάδες με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές, να πλησιάζει τα επόμενα 24ωρα.

Η άφιξη του χειμωνιάτικου καιρού, που αναμένεται στα τέλη του τρέχοντος μήνα με αρχές Δεκεμβρίου, αναμένονται αλλεπάλληλα βαρομετρικά χαμηλά, τις επόμενες ημέρες, που θα φέρουν πολλές βροχές με νοτιάδες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για Δεκέμβριο και Ιανουάριο

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Σιούτα, από αρχές Δεκεμβρίου έως και τέλος του μήνα ο… χειμώνας θα είναι αισθητός με όλα του χαρακτηριστικά, με τσουχτερό κρύο και χιόνια σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Οι ήπιες θερμοκρασίες -σε σχέση με την εποχή- αναμένεται να επιστρέψουν από τα τέλη Δεκεμβρίου, που όμως αναμένεται να είναι πιο «κρύος» και από τον Ιανουάριο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response