Καθηλωμένα 200 φορτηγά στη Μαγνησία λόγω του υψηλού κόστους χρήσης

Κοινοποίηση:
forthga

Καθηλωμένα είναι 200 φορτηγά εθνικών και διεθνών μεταφορών του Ν. Μαγνησίας, από το σύνολο των 730  αυτοκινήτων που υπάρχουν στο νομό, λόγω της αύξησης των καυσίμων και του κόστους χρήσης, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και εργαζόμενοι.
Σε δήλωσή του στη «Μαγνησία» ο πρόεδρος Αυτοκινητιστών Εθνικών και Διεθνών Μεταφορών Ν. Μαγνησίας Ζήσης Ντελόπουλος, ανέφερε ότι εδώ και 15 ημέρες η άναρχη αύξηση της τιμής των καυσίμων, έχει αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκτελεστούν μεταφορές, καθώς οι μεταφορείς δεν μπορούν να ζητούν αυξήσεις καθημερινά από τους πελάτες τους.
Εκτός από τα καύσιμα, τόνισε, αυξήθηκε και το κόστος χρήσης των φορτηγών αυτοκινήτων όπως τα λάδια και τα ελαστικά, με αποτέλεσμα πολλοί επαγγελματίες, υπολογίζονται 200 στη Μαγνησία, να έχουν καθηλώσει τα αυτοκίνητά τους και να μην μπορούν να κάνουν μεταφορές.

Ζητούν σταθερή τιμή και μείωση του ΦΠΑ

Για σήμερα Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών και Μεταφορών των Ομοσπονδιών Λεωφορείων, Ταξί και Μεταφορών.
Σύμφωνα με τον κ. Ντελόπουλο, η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος ζητά να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου κίνησης 1,20 € για το επόμενο τρίμηνο και αν το ξεπεράσει, την αύξηση να απορροφά το κράτος με μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
Επίσης ζητούν μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 24 στο 13%, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο καταναλωτής με τις αυξήσεις στο μεταφορικό κόστος.
Ο κ. Ντελόπουλος τόνισε ότι οι ιδιοκτήτες φορτηγών είναι υπέρ του διαλόγου, τον οποίο θα εξαντλήσουν πριν κατέβουν σε μαζική γενική απεργία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: