Κίνδυνος λοιμώξεων και κορωνοϊού από το καλοριφέρ του οχήματος

Κοινοποίηση:
auto_clima12

Ξεκινάει η εποχή που το καλοριφέρ-κλιματιστικό του αυτοκινήτου μας  δουλεύει… υπερωρίες! Όμως πόσοι προβαίνουν σε συντήρηση και καθαρισμό αυτού και μάλιστα σήμερα με έναν απο τους πιο ταχεος  μεταδιδόμενους ιούς ανάμεσά μας;

Και αν ο κάτοχος πηγαίνει σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, αυτό έχει στον προγραμματισμό του ως υποχρεωτική εργασία την ετήσια συντήρηση του κλιματιστικού. Ομως, όπως δείχνουν τα στοιχεία από τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, μεγάλο ποσοστό των κατόχων αυτοκινήτων στην Ελλάδα, δεν επισκέπτονται το συνεργείο για συντήρηση, παρα μόνο εφόσον χρειαστεί, στο συνεργείο της «γειτονιάς» που τα φτιάχνει όλα για όλες τις μάρκες, για τα απαραίτητα.

Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα: Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες και μετρήσεις, τα 2/3 των ιώσεων (και των αλλεργιών) συνδέονται άμεσα με τον αέρα που αναπνέουμε μέσα στο αυτοκίνητο μας.

«Υπεύθυνο» για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο αυτοκίνητο είναι το φίλτρο καμπίνας, που πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση για να συγκρατεί τα σωματίδια, τους ρύπους και τις οσμές που έρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον.

Η άριστη κατάσταση του φίλτρου επιτυγχάνεται με τον ετήσιο έλεγχο και την αντικατάστασή του και σε συνδυασμό με απολύμανση σε ολόκληρο το σύστημα κλιματισμού, μπορεί να εγγυηθεί ένα υγιεινό περιβάλλον.

Αν λοιπόν κολλήσατε ξαφνικά μία ίωση «εκτός εποχής» ή σας εμφανίστηκαν κάποιες αλλεργίες, που δεν είχατε ποτέ, εκτός από τον ιατρό σας, επισκεφτείτε με το αυτοκίνητό σας και το συνεργείο σας.

Ιδιαίτερα σήμερα την “εποχή του κορωνοϊού” και ακόμα περισσότερο εφόσον βάζετε το αυτοκίνητό σας συχνά σε δημόσιους κλειστούς χώρους στάθμευσης, όπως σε mall parking κλπ…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ένας άλλος λόγος που προκαλεί διάφορες λοιμώξεις και αλλεργίες είναι η απουσία σεβασμού στον εαυτό μας, και κατά προέκταση στο όχημά μας κι αφορά αρκετούς. Έτσι θα δούμε πολλά οχήματα με την καμπίνα κυριολεκτικά μέσα στην σκόνη, και το χώμα, όπου σε αυτή την περίπτωση ανήκουμε στην κατηγορία ( ζώα ζώντα). Αυτό αλλάζει με λίγη καλή θέληση, και φυσικά σε γυναίκα … μόνο νύχτα, και σε στραβή λέμε έλα για βόλτα. Άρα η υγιεινή και η καθαριότητα είναι τα δύο συστατικά που πρέπει να μην ξεχνάμε. Ένα βρώμικο όχημα είναι τελειωμένο όχημα κατ ουσίαν πρόωρα, και φυσικά η αξία του είναι λιγότερη.

Leave a Response