Κήρυξαν παράνομες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του Ερντογάν στα κατεχόμενα

Κοινοποίηση:
kat

Τηλεφώνημα από τον λεγόμενο «αστυνομικό διευθυντή» Λευκωσίας δέχθηκαν οι Τουρκοκύπριοι διοργανωτές της εκδήλωσης διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν, με το οποίο ενημερώθηκαν προφορικά ότι η εκδήλωση θεωρείται παράνομη.

Αυτό ανάφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αμπτντουλάχ Κορκμαζχάν της «Αριστερής Κίνησης» ανακοινώνοντας ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Η εκδήλωση αρχίζει στις 14:00 με συγκέντρωση σε κεντρικό σημείο της κατεχόμενης Λευκωσίας και στη συνέχεια πορεία μέχρι τη λεγόμενη «βουλή», που βρίσκεται απέναντι από την τουρκική «πρεσβεία» και έχει τίτλο «Αυτοί στο μαγκάλι, εμείς στην αλάνα» (Onlar Mangala, Biz Alana).

Στην ανάρτησή του ο κ. Κορκμαζχάν ανέφερε ότι είχαν χθες συνομιλία για την εκδήλωση με τον «αστυνομικό διευθυντή» Λευκωσίας, Χουσείν Τσετέ που τους ανέγνωσε μήνυμα και του «επάρχου» πως απαγορεύονται για σήμερα όλες οι εκδηλώσεις εντός της διοικητικής περιφέρειας της Λευκωσίας, αλλά αρνήθηκε να τους το δώσει γραπτώς.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, «Ανεξάρτητος δρόμος», «Αριστερή κίνηση», πολιτιστικός σύλλογος «Μπαράκα», πρόσθεσε ο κ. Κορκμάζχάν, θεωρούν την απόφαση αντίθετη με το «σύνταγμα» που κατοχυρώνει το δικαίωμα των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και γι’ αυτό προχωρούν με τη διοργάνωσή της. Καλούν δε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να συμμετάσχουν στην εκδήλωσή τους.

Να σημειωθεί ότι και η τουρκοκυπριακή συνδικαλιστική πλατφόρμα εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα άρθρα του «συντάγματος» που κατοχυρώνουν το δικαίωμα των εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: