Κάλυμνος: 19χρονη κατήγγειλε βιασμό και αδιαφορία από τους αστυνομικούς -Τη διερεύνηση του θέματος ζήτησε ο Θεοδωρικάκος

Κοινοποίηση:
ΡΟΔΟΣ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε, σήμερα το πρωί, εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει εάν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου κατά τη διάρκεια της έρευνας καταγγελίας βιασμού 19χρονης φοιτήτριας, υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας από την ίδια την κοπέλα και τη δικηγόρο της.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η 19χρονη φοιτήτρια αναφέρει ότι έπεσε θύμα βιασμού στην Κάλυμνο και όταν πήγε να το καταγγείλει στο αστυνομικό τμήμα, οι αστυνομικοί την απέτρεψαν. Για αυτόν τον λόγο ήρθε στην Αθήνα, όπου έκανε μήνυση σε βάρος του άνδρα τον οποίο κατηγορεί για τον βιασμό, αλλά δέχτηκε επίθεση από την αδελφή του φερόμενου ως βιαστή, η οποία την ξυλοκόπησε άγρια με αποτέλεσμα η υπόθεση να φτάσει πλέον στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων να δοθεί προτεραιότητα και ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα και αν προκύψουν ευθύνες για τους αστυνομικούς να παραπεμφθούν για επιβολή κυρώσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.