Κάθε πύραυλος κι ένας σκοτωμένος Τούρκος. Πως η εφημερίδα μας πίεσε Ε.Σ και ΥΠΕΘΑ για το κονδύλι στα Μιράζ. Μία ακόμα νίκη της ελεύθερης δημοσιογραφίας που δεν σκιάζεται από τις σφαίρες των δειλών

Κοινοποίηση:
miraz2000

Οι ρεπόρτερ της εφημερίδος μας και του makeleio.gr, είναι εξαιρετικά ικανοποιημένοι διότι με τη συνεχή πίεση του ρεπορτάζ μέσα από το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, κατόρθωσε να ξυπνήσει τη γραφειοκρατία του Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά και την αβελτηρία του ΥΠΕΘΑ και επιτέλους να απευλευθερωθεί το κονδύλι για να μπουν ανταλλακτικά στα Μιράζ 2000. Το θέμα είναι να αγοραστούν και οι πύραυλοι Skalp για να έχουμε και πολεμοφόδια, όχι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτή είναι η προσφορά της ακηδεμόνευτης δημοσιογραφίας που δεν καταλαβαίνει ούτε από χρήμα και δωροδοκίες από βρωμιάρηδες αλλά ούτε και από πιέσεις. Μια εφημερίδα χωρίς αφεντικά είναι προτιμότερη από τους κυριλέ σαπιοκοιλιάδες που τ’ αρπάζουν από παντού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ανώτερες στρατιωτικές αλλά και δικαστικές πηγές, εγκρίθηκε (επιτέλους) από το ελεγκτικό συνέδριο η σύμβαση για την υποστήριξη των  Mirage και αφορά το σύνολο του στόλου, δηλαδή 19 Mirage 2000EGM/BGM και 24 Mirage 2000-5. Έπρεπε με άλλα λόγια να φτάσουμε στο παρά ένα μιας σύγκρουσης με την Τουρκία, για να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι προκειμένου η ΠΑ να έχει τα μέσα για να κάνει απλά τη δουλειά της!

Για την παραπάνω απόφαση υπήρχε πολύμηνη αναμονή καθώς εκκρεμούσε από τον Μάρτιο με τα κονδύλια να έχουν δεσμευτεί, γιατί σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες υπήρχε κρούσμα κορωνοϊού στο Ελεγκτικό Συνέδριο!

Οι τρεις εταιρείες υποστήριξης, Dassault , Thales και Safran αναμένεται να δώσουν τις προσφορές τους στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας και αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να αρχίσει η ροή ανταλλακτικών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ της εφημερίδος μας, οι επισκευές και οι συντηρήσεις των μαχητικών θα γίνουν από τις ΜΣΒ, κάτι που σημαίνει πως τα αεροσκάφη δεν θα πάνε στην ΕΑΒ ή κάπου αλλού και πολύ σύντομα (ελπίζεται) τα αεροσκάφη αυτά,να πετούν ξανά. Η παραπάνω εξέλιξη θα αποτελέσει στοιχείο των ανακοινώσεων που πρόκειται να κάνει το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Με ξένα κόλυβα πάει ο μετακατοχικός δοσίλογος , να κάνει κομματική σπέκουλα, κάτι ανεπίτρεπτο για αρχηγό κράτους.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος άξονας των ανακοινώσεων θα αφορά τα εξοπλιστικά, ενώ ο δεύτερος άξονας θα έχει να κάνει με την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς τα νέα όπλα θα απαιτήσουν και περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό για τον χειρισμό τους. Τέλος, το τρίτο σκέλος των ανακοινώσεων θα αφορά την αμυντική βιομηχανία και την ενίσχυση της.

Ας μην τρέχαμε τον “πιτόγυρο” Παναγιωτόπουλο και θα βλέπαμε Μητσοτάκουλα των Καρπαθίων, εάν είχες πάρει χαμπάρι τίποτα.

Τράβα τώρα να δεις και τα βλήμματα του 1980 στα υποβρύχια, γιατί με τέτοια βλήμματα που έχεις δίπλα σου, οι Τούρκοι θα μας ξεβρακώσουν.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΡΑΖ

Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί βοηθάμε τη πατρίδα και ασκούμε το λειτούργημά μας και δεν παραμονεύουμε σαν τις κοκότες πίσω από θάμνους. Κατάλαβες κύριε Μητσοτάκη; Αυτά να τα πεις στο ανηψάκι σου. Ξέρει καλά αυτός. Πολύ καλά…

makeleio-miraz

makeleio-ypovryxia

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Οι Συριζαίοι ρίσκαραν και τούτοι αργοπόρησαν. Αεροσκάφη και ελικόπτερα χωρίς ανταλλακτικά και συστήματα αυτοπροστασίας, υποβρύχια με παλιές τορπίλες. Για να τα σπάνε σε πολλές παραγγελίες και ο νοών, νοήτω!
    Η θητεία έπρεπε ήδη να έχει αυξηθεί για να αυξηθεί και η επάνδρωση των μονάδων.
    Το κρίμα στο λαιμό τους.

  2. Παλιά τα εξοπλιστικά αφορούσαν νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη. Τώρα αφορούν τακάκια.

Leave a Response