ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΕΒΡΟΥ: Παραιτήθηκαν 29 Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ορεστιάδας

Κοινοποίηση:
Έβρος-μετανάστες-3

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν 29 πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ορεστιάδας, όπως αναφέρει το politispress, παραιτούμενοι από την θέση τους. Προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια ως έσχατη διαμαρτυρία για την αγνόηση του πληθυσμού του Έβρου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο θέμα της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου και την χουντική εμμονή του υπουργού Μηταράκη και του ίδιου του πρωθυπουργού Μητσοτάκη να επεκτείνουν την δομή λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου, λίγα χιλιόμετρα πίσω από την πλάτη των στρατιωτών δυνάμεων της περιοχής.

Στην ανακοίνωσή τους οι Πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ορεστιάδας αναφέρουν:

Ήρθε η ώρα της ΠΡΑΞΗΣ για τον ΈΒΡΟ, ήρθε ξανά ένα χρόνο μετά η ώρα της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ μέχρι τέλους, σε όσους εκ των έσω αυτήν την φορά επιτίθενται στον τόπο και την πατρίδα μας. ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ. Όσο εμείς καλόπιστα αναμέναμε μια καθαρή απάντηση από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου είναι ξεκάθαρο πως οι διαδικασίες και οι αποφάσεις προχώρησαν. Για εμάς, χωρίς εμάς. Αποφάσεις που θα καθορίσουν την ζωή μας και την ζωή των παιδιών και των εγγονιών μας, το μέλλον του τόπου μας. Λυπούμαστε για την ΑΠΑΞΙΩΣΗ και την ΑΝΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ με την οποία μας αντιμετώπισε τελικά ο κ. Μηταράκης επιβεβαιώνοντας δυστυχώς τις χειρότερες προβλέψεις μας. Έχουμε πλέον χάσει την εμπιστοσύνη μας απέναντι του αλλά και στην κυβέρνηση για τον χειρισμό του κρίσιμου αυτού θέματος για τον Έβρο μας. Και δεν υπάρχει χειρότερο για την πολιτική ηγεσία από το να χάνει καθολικά την εμπιστοσύνη του λαού της, να χάνει την αξιοπιστία της.

Οι ΠΡΟΕΔΡΟΙ των Κοινοτήτων ΦΥΛΑΚΙΟΥ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ, ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ, ΚΑΒΥΛΗΣ, Ν.ΒΥΣΣΑΣ, ΡΙΖΙΩΝ, ΔΙΚΑΙΩΝ, ΣΤΕΡΝΑΣ, ΑΡΖΟΥ, ΕΛΑΙΑΣ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΒΑΛΤΟΥ, ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ, ΖΩΝΗΣ, ΘΟΥΡΙΟΥ, ΚΟΜΑΡΩΝ, ΚΥΠΡΙΝΟΥ, ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΟΞΙΠΑΡΑΣ, Ν.ΧΕΙΜΩΝΙΟΥ, ΟΡΜΕΝΙΟΥ, ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ, ΠΛΑΤΗΣ, ΠΤΕΛΕΑΣ, ΣΠΗΛΑΙΟΥ, ΘΕΡΑΠΕΙΟΥ, ΜΑΡΑΣΙΩΝ, ΜΗΛΕΑΣ, ΠΕΤΡΩΤΩΝ και ΧΑΝΔΡΑ

ΣΥΣΣΩΜΟΙ οι Πρόεδροι των 29 Κοινοτήτων του ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ τους συνδημότες μας σε μαζικές ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – όπως αυτές οργανώνονται στην Ορεστιάδα για τις επόμενες ώρες και ημέρες – και δηλώνουμε την πρόθεση μας να οδηγηθούμε σε οριστικές ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ από τις θέσεις μας εφόσον προχωρήσει με ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΕΣ διαδικασίες το έργο του ΚΥΤ, νιώθοντας την βαριά ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να υπερασπιστούμε το συμφέρον του τόπου μας, που είναι και ο βασικότερος λόγος για τον οποίο μας εξέλεξαν οι συνδημότες μας σε αυτήν την θέση.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, τους ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ και λοιπούς ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ του Έβρου να κάνουν το ίδιο. Δυστυχώς δεν μας αφήσαν άλλον δρόμο από αυτόν.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ για ΟΣΟΥΣ πραγματικά ΑΓΑΠΟΥΝ αυτά τα χώματα που οι παππούδες μας και οι οικογένειας μας πότισαν με τον ΙΔΡΩΤΑ και τις ΘΥΣΙΕΣ τους, με τον πόνο της προσφυγιάς. ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ δεν θα έχει αξία σε 20-30 χρόνια σε έναν Έβρο ερημωμένο, αδύναμο οικονομικά, κατεκτημένο που θα είναι πιθανότατα ουδέτερη αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη. Εκεί μας οδηγούν οι αποφάσεις της πολιτικής μας ηγεσίας. Όσοι ΔΕΝ το βλέπουν εθελοτυφλούν, είτε από ΣΥΜΦΕΡΟΝ, είτε γιατί δεν γνωρίζουν ΙΣΤΟΡΙΑ και πως αυτή επαναλαμβάνεται, είτε από ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και ΦΟΒΟ που δεν θα μας συγχωρέσουν τα παιδιά μας.

Στον Έβρο κ. Μηταράκη το ΝΑΙ είναι ΝΑΙ, και το ΟΧΙ είναι ΟΧΙ. Αντρίκια λέμε το λόγω τιμής. Δείξατε σε όλους μας τεράστια ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ με τις κινήσεις σας. Τιμούμε υποσχέσεις, δεν ξεπουλιόμαστε ούτε για θέσεις ούτε για χρήματα. Κι αν βρήκατε μερικούς ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ, ΟΛΟΙ εμείς οι υπόλοιποι δεν θα σας παραδώσουμε αμαχητί την ΓΗ μας.

Για την πατρίδα δεν αγωνιζόμαστε πίσω από ασφαλείς οθόνες, κινητά, δημόσιες σχέσεις και στρογγυλεμένες συνεντεύξεις τύπου. Βουτάμε στο παγωμένο ποτάμι 03:00 το πρωί χειμώνα για να στήσουμε αναχώματα, ξενυχτάμε σε περιπολίες αληθινές, αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους, με πάθος άγριο και ιερό για την EΛΛΑΔΑ!

Ήρθατε, προσπαθήσατε, αλλά τελικά δεν μας πείσατε. Μας απογοητεύσατε με τα επιφανειακά επικοινωνιακά σας παιχνίδια και πολιτικάντικα τεχνάσματα. Σε ποιους νομίζετε πώς απευθύνεστε; Αυτά είναι για άντρες ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ παλαιάς κοπής. Ο κόσμος του 2021 ξέρει, βλέπει, κρίνει, καταλαβαίνει την αληθινή ματιά και τον ξεκάθαρο λόγο. Kαι ως ΑΚΡΙΤΕΣ αξίζαμε μιας άλλης μεταχείρισης. Αξίζαμε ΣΕΒΑΣΜΟ.

Τα πτυχία και τα δυνατά βιογραφικά καλά αλλά όχι αρκετά κάποιες φορές για να κάνουν κάποιον κατάλληλο να χειριστεί την ασφάλεια της πατρίδας του. Είναι ξεκάθαρα τα εκλογικά και πολιτικά σας συμφέροντα. Οι χειρισμοί σας είναι τραγικοί πολιτικά και σε επίπεδο ασφάλειας.. Υποσχεθήκατε μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε μέρη άλλα στο δικό εκλογικό κοινό στα νησιά, και επιλέξατε την βόρεια Ελλάδα και τελικά τον Έβρο. Τι ποιο λογικό να φέρει κανείς 3.000-10.000 αλλοδαπούς πάνω στην συνοριακή γραμμή;!!Ξεκινήσατε αρχικά για δημιουργία κλειστής δομής στο ΦΥΛΑΚΙΟ (ας μην κρυβόμαστε πλέον στις λέξεις), δεν σας βγήκε και περάσατε σε συγκεκαλλυμένη αναβάθμιση, και μετά μας απειλήσατε με ύφος που δείχνει και τον αληθινό σας χαρακτήρα πως θα φέρετε όσες χιλιάδες θέλετε γιατί είστε εξουσία και μπορείτε. Τώρα σπάτε το έργο σε κομμάτια για να περάσει χωρίς αντιδράσεις. ΝΟΜΙΖΕΤΕ πως μπορείτε να μας ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΤΕ, να μας εξαγοράσετε με θέσεις εργασίας μέσα από πολιτικά γραφεία, να βουλώσετε στόματα με ρουσφέτια και χρήμα και σε λίγο καιρό ΟΛΑ να ΞΕΧΑΣΤΟΥN;!
OXI, o EΒΡΟΣ σας λέει ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ..

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ μόνο μια ΑΠΑΝΤΗΣΗ από τον ίδιο των ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ που πέρσι μας έσφιγγε το χέρι κοιτώντας μας στα μάτια.
ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ….απλές γνώσεις γεωστρατηγικής χρειάζονται για να δείτε την ΑΣΣΥΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ, τον κίνδυνο που φυτεύετε στην καρδιά του τόπου μας. ΠΙΕΣΗ στην συνοριακή γραμμή, σταδιακοί εσωτερικοί επικοισμοί από πληθυσμούς άλλους, φτωχοποίηση, απώλεια εδαφών. Και η προσφυγιά θα επαναληφθεί σε αυτόν τον ΤΟΠΟ.
ΟΧΙ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ από ΟΛΟΥΣ τους ΕΒΡΙΤΕΣ έναν ΜΕΓΑΛΟ και ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΓΩΝΑ. Μέχρι τέλους…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

 1. ΕΤΣΙ!
  ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΒΡΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!
  ΞΕΒΡΑΚΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΛΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΒΡΙΤΩΝ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ!
  ΕΙΣΤΕ ΓΙΓΑΝΤΙΟΙ ΕΒΡΙΤΕΣ!

 2. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΤΟΥΜΠΕ ΚΑΛΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΠΑΙΔΟΦΙΛΗ ΙΣΛΑΜΟΚΟΥΜΟΥΝΑΖΙΣΤΡΙΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΑΤΑΝΙΣΤΡΙΑ ΣΚΑΤΟΨΥΧΗ ΑΔΕΛΦΗ ΣΟΥ…ΘΑ ΛΙΩΝΕΙ ΣΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΑΙΩΝΙΑ!Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ,ΤΟΥ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ+ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΔΛΔ ΤΟΥΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ!

 3. Γιά τήν κονόμα ή αλεποπορδή ή μισοχισιά τό Μηταράκι καί ό γουρλομάτης πουλάνε καί τήν γιαγιά τους.Τό μίασμα τό Εβραιόπουλο ό Μηταράκης γιά τήν εθνική προσβολή “μπορώ νά φέρω 10.000 χιλιάδες μετανάστες άμα θέλω καί θά τό κάνω” θέλει διαμελισμό μέ τεσσερα άλογα καί μετά τά μέλη του καί τό κουφάρι κάψιμο καί ή στάχτη νά ριφθεί στόν Εβρο.
  Γιάννης Λάκων

 4. Γειά σας Εβρίτες παλικάρια κρατάτε γερά,είμαι περήφανος πού υπηρέτησα τήν πατρίδα στά μέρη σάς.
  12η Μ/Κ -Μ/Π.

 5. Ένας Εβραίος είναι . Δεν θα είχε διανοηθεί ποτέ να το κάνει αυτό στο Ισραήλ, και να απειλεί τους πολίτες ότι αν αντιδράσουν θα τους φέρει άλλους 10 χιλιάδες ισλαμιστες.
  Αντί να μιλανε για αντισημιτισμό οι Εβραίοι , καλά θα κάνουν να μαζέψουν τους ομοεθνείς τους που τους ντροπιάζουν και προκαλούν την οργή των άλλων εθνών .
  Μην αφήνετε καθάρματα που κρύβουν την καταγωγή τους να σας δυσφημίζουν , κάνοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να σας μισούν. Τώρα πια ξέρουμε ποιος είναι .

 6. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΣΧΙΖΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΕΛΛΗΝΟΓΡΜΑΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑΦΚΑ.

 7. ΜΑΣΟΝΕ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ,ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΓΙΕ ΤΟΥ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ ΦΥΓΕ ΠΡΙΝ ΣΕ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ

Leave a Response