ΚΟΜΜΑ Κ@ΛΟΧΑΝΕΙΟ! Στέφανος Κασσελάκης – Όλγα Γεροβασίλη: Οι ατάκες «φωτιά» στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και το «όχι» στις εκλογές

Κοινοποίηση:
ΔΦΒΔΦΒΦΒΦΔ

Ατάκες… φωτιά αντάλλαξαν ο Στέφανος Κασσελάκης και η Όλγα Γεροβασίλη, κατά την τελευταία ημέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και λίγο πριν ληφθεί η απόφαση από το Σώμα να μην γίνουν εκλογές προέδρου.

«Δώστε καθαρές λύσεις τώρα, εκλογή προέδρου στις 10 Μαρτίου, ώστε ο νικητής να έχει χρόνο για τη δύσκολη μάχη των ευρωεκλογών, για ανοικτό ορίζοντα για τις εθνικές εκλογές, για να συγκροτήσει τον βαθιά πληγωμένο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς μαχαιρώματα, χωρίς ασφυκτικές προθεσμίες, χωρίς ενδιάμεσες προθεσμίες, χωρίς αυθαίρετους όρους», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά την ομιλία του στο συνέδριο.

«Ο ιστορικός ηγέτης της παράταξης μας αν και από μακριά ζητά νέα κάλπη για πρόεδρο. Η συντρόφισσα Όλγα Γεροβασίλη θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος απέναντι μου. Πώς γίνεται να τη ζητάει ο νυν πρόεδρος, ο τέως πρόεδρος και υπάρχει ήδη κι άλλη υποψηφιότητα για πρόεδρος, και πώς αλήθεια θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες; Θα ήταν σαν να κρύβομαι πίσω από μία απόφαση ματαίωσης εκλογών για να κρατήσω τη θέση μου, θα ήταν σαν να δίνω φωνή στην εσωστρέφεια αντί να μιλήσουν τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι να τερματιστεί η εσωστρέφεια μια για πάντα», συνέχισε, καταχειροκροτούμενος.

 

 

Από την πλευρά της, η Όλγα Γεροβασίλη, ανεβαίνοντας στο βήμα, απάντησε στον Κασσελάκη: «Αγαπητέ Στέφανε, στην εναρκτήρια ομιλία σου είπες “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε”. Εάν το ανακαλέσεις σταματάμε εδώ. Αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω ποτέ το καταστατικό του κόμματος. Περιμένω».

Και συνέχισε: «Στην Αριστερά λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος νόμιζε ότι μπορεί να το έχει αυτό, κάτι δεν καταλαβαίνει. Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες, εσύ το πέταξες», πρόσθεσε. Εν συνεχεία, σχολίασε: «Τώρα αν θες εκλογές σε 10 μέρες αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει, ε καν’ τις μόνος σου να δεις τι θα πάρεις. Μένω σε αυτό που είπα».

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης, εμφανώς ενοχλημένος ανέβηκε στο βήμα, διακόπτοντας την Όλγα Γεροβασίλη και λέγοντας από το μικρόφωνο: «Δεν είστε σκάκι».

«Αν αποσύρεις την πρόταση σου για εκλογές, δεν έχουμε λόγο να πάμε σε εκλογές», του είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Αν αποσύρεις την υποψηφιότητα σου, δεν έχω ανάγκη να πάω σε εκλογές», απάντησε εκ νέου ο Κασσελάκης.

Στη συνέχεια, άρχισε η ψηφοφορία επί της πρότασης των Σωκράτη Φάμελλου, Νίκου Παππά και Γιώργου Τσίπρα, δια ανάτασης των καρτών των συνέδρων.

«Παιδιά, αρκετά. Έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

Comments are closed.