ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Σήμα κινδύνου εξέδωσαν οι ΗΠΑ – Οι Ρώσοι συνέλαβαν τον Ουκρανό πρόξενο

Κοινοποίηση:
_109447260_ukrainepulloutreutdec14

Νέα κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία είχαμε πριν από λίγο καθώς οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν τον Ουκρανό πρόξενο στην Αγία Πετρούπολη με την κατηγορία της κατασκοπείας καθώς συναντήθηκε με πολίτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και παρέλαβε πληροφορίες απόρρητου περιεχομένου όπως αναφέρει η ρωσική FSB.

Το Κίεβο ετοιμάζει την απάντησή του κατά Ρώσων διπλωματών.

Την ίδια στιγμή ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky δήλωσε πως «η ασφάλεια της Ουκρανίας μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ».

Στην Oυκρανία ετοιμάζονται για πολεμικό σενάριο «χωρίς την βοήθεια του ΝΑΤΟ»
Βασικά αυτός είναι και ο αντικειμενικός σκοπός δημιουργίας αυτής της κρίσης. Ώστε μετά το ΝΑΤΟ να μπορεί να τοποθετήσει πυρηνικούς πυραύλους έξω από την «πόρτα» της Μόσχας.

Την ίδια στιγμή συνεχείς είναι οι πτήσεις των αμερικανικών RQ-4A Global Hawk πάνω από την Κριμαία τα οποία παρατηρούν τις ρωσικές δραστηριότητες ενώ ο ρωσικός Στολίσκος της Κασπίας ο οποίος ήρθε διαμέσου των καναλιών του Ντον και του Βόλγα, πέρασε την ρωσική γέφυρα του Κερτς και εισήλθε στην Μαύρη Θάλασσα.

Πλέον η συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων από την Μόσχα είναι πρωτοφανής ενώ έχει αποκλείσει ολοκληρωτικά την Θάλασσα του Αζοφ με πρώτο στόχο την Μαριούπολη.

Η συγκέντρωση πολεμικών πλοίων δεν σταματάει εδώ καθώς έρχονται και σκάφη του ρωσικού Βόρειου Στόλου.

Την ίδια στιγμή η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο εξέδωσε ανακοίνωση για τους Αμερικανούς πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Τα τουρκικής κατασκευής BAYRAKTAR TB2 πετούν ήδη πάνω από την περιοχή του Ντονέτσκ.

Πάντως στην Ουκρανία δεν είναι καθόλου σίγουροι ότι το ΝΑΤΟ θα τους βοηθήσει επί του πρακτέου και ετοιμάζουν σενάρια αντιμετώπισης του ρωσικού Στρατού «χωρίς την βοήθεια του ΝΑΤΟ».

Η αλήθεια είναι πως στο ΝΑΤΟ γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε ενέργεια κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στα ρωσικά σύνορα είναι αυτοκτονία.

Όλα έχουν στηθεί, το μόνο που μένει είναι να ανοίξουν οι πύλες της Κολάσεως…

Πηγή: warnews247.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: