ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ; ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
image-from-rawpixel-id-2316627-jpeg

Ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου!!! Θα γίνει προϋπόθεση και το εμβόλιο;;;
«”Φασισμός” ο αποκλεισμός χρόνιων ασθενών από την εργασία» λέει ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η καταγγελία για προκήρυξη που έχει ως όρο να προσλαμβάνονται ΜΟΝΟ υγιείς στον Δήμο Ηρακλείου, σύμφωνα με δύο ανακοινώσεις που εκδόθηκαν πριν από λίγες ημέρες, αναφορικά με την πρόσληψη συνολικά 24 ατόμων με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

«Συντάκτης» του πρωτοφανούς κειμένου εμφανίζεται ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης που ζητεί να προσλάβει επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων αλλά με «βούλα» καλής υγείας.

Οι προσλήψεις γίνονται με σκοπό την αντιμετώπιση της διασποράς της COVID-19 και αφορούν σε θέσεις ψυχολόγου, κοινωνικών λειτουργών, διοικητικών, νοσηλευτών κ.λπ

ΕΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας καλεί τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης να αποσύρει άμεσα από την πρόσφατη προκήρυξη θέσεων εργασίας, την προϋπόθεση οι υποψήφιοι «να μην έχουν χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα και να μην ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του κορωνοϊού COVID-19». Παράλληλα κάνει θέμα για παραβίαση του ιατρικού απορρήτου και των ιατρικών δεδομένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με το νόμο 4443/2016 η αρχή της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φυλής, αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης στον τομέα της εργασίας και της απασχόλησης, εφαρμόζεται σε όλα τα πρόσωπα, στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, όσον αφορά τους όρους πρόσβασης στην εργασία και την απασχόληση εν γένει, συμπεριλαμβανομένων των κριτηρίων επιλογής και των όρων πρόσληψης, ανεξάρτητα από τον κλάδο δραστηριότητας και σε όλα τα επίπεδα της επαγγελματικής ιεραρχίας, καθώς και τους όρους υπηρεσιακής και επαγγελματικής εξέλιξης.

Ωστόσο πέρα από νομικά αβάσιμη από τη σκοπιά του ιατρικού απορρήτου και των προσωπικών δεδομένων, η εν λόγω απαίτηση της προκήρυξης είναι πολιτικά και ηθικά παντελώς απαράδεκτη. Ακόμη και αν η πρόθεση του Δήμου ήταν να «προστατεύσει» καλοπροαίρετα τους χρόνιους ασθενείς από μία θέση εργασίας που θα τους εκθέσει ενδεχομένως σε κίνδυνο νόσησης από COVID-19, στην πράξη όχι μόνο παράγει διακρίσεις σε βάρος των ατόμων με χρόνιες παθήσεις, αλλά επιπλέον δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο. Στην ίδια βάση, η οποιαδήποτε εταιρεία επιθυμεί να κάνει προσλήψεις θα μπορούσε να μιμηθεί την ενέργεια του Δήμου Ηρακλείου και να ζητάει ιατρικά πιστοποιητικά από τους υποψήφιους, παραβιάζοντας κατάφορα οποιαδήποτε έννοια ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Η πανδημία COVID-19 έχει οξύνει τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες που βιώνουν οι χρόνιοι ασθενείς, οι οποίοι έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα του πληθυσμού. Ακριβώς για αυτό το λόγο, το Κράτος όπως αυτό λειτουργεί και εκφράζεται μέσα από την Κεντρική Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει όχι μόνο να παρέχει το απαιτούμενο δίχτυ κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, αλλά επιπλέον να μην αναπαράγει ανισότητες και διακρίσεις που δυστυχώς μπορούν να βρουν πολύ γρήγορα μιμητές.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΑΣ ΟΤΑ

Να αφαιρεθούν τώρα οι απαράδεκτοι όροι σε προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού στον Δήμο Ηρακλείου, σύμφωνα με τους οποίος αποκλείονται από αυτές όσοι έχουν προβλήματα υγείας, ζητά με ανακοίνωσή της και η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τη ΔΑΣ-ΟΤΕ, τις τελευταίες μέρες ήρθαν στη δημοσιότητα δύο προκηρύξεις του Δήμο Ηρακλείου, για πρόσληψη προσωπικού στις οποίες υπάρχει ο επιπλέον όρος, με βάση τον οποίο μόνο υγιείς πολίτες θα προσλαμβάνονται.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι αποκλείονται ευπαθείς ομάδες ή άνθρωποι ευάλωτοι στην Covid -19, διότι δεν θα μπορούν να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού έτσι και προσληφθούν.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της Αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρίας Καναβάκη:

Αναφορικά με τις προκηρύξεις του Δήμου Ηρακλείου για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την ανάγκη περιορισμού της διασποράς Covid 19, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη διευκρινίζει τα κάτωθι:

– Οι προκηρύξεις αφορούν σε συμβάσεις τετράμηνης διάρκειας για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών Διευθύνσεων του Δήμου Ηρακλείου για τον περιορισμό της διασποράς του Covid 19.

– Οι άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες προστατεύονται από τον νόμο, όσον αφορά στην πανδημία Covid 19. Για αυτό και για όσο καιρό η πανδημία διαρκεί, δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού. Αντιθέτως, και όπως είναι λογικό, το προσωπικό που προσλαμβάνεται για τις ανάγκες αντιμετώπισης των αναγκών που προκύπτουν λόγω Covid 19, δεν μπορεί να πάρει τέτοια άδεια. Άλλωστε αυτές οι προσλήψεις σε μεγάλο βαθμό καλύπτουν τα κενά τα οποία προέκυψαν στο μόνιμο προσωπικό εξαιτίας των αδειών ειδικού σκοπού.

– Συμπερασματικά, θα ήταν εντελώς ανεύθυνο να προσληφθούν με τετράμηνες συμβάσεις προκειμένου να καλύψουν έκτακτες ανάγκες εν μέσω πανδημίας Covid 19, άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Φανταζόμαστε αυτό είναι κάτι που όλοι αντιλαμβάνονται ή θα έπρεπε να το αντιλαμβάνονται.

– Η παράταξη «Ηράκλειο 3.7.5.» στην ανακοίνωσή της διερωτάται αν «…υπάρχει κάποια άλλη Δημοτική Αρχή σε όλη την επικράτεια, που έχει κάνει τέτοιου είδους προκηρύξεις για προσλήψεις ατόμων, με τόσο προκλητικούς και συνάμα αυθαίρετους αποκλεισμούς» και εκφράζει την λύπη της που «…τη μοναδική εξαίρεση αυτού του κανόνα, την αποτελεί σήμερα ο Δήμος Ηρακλείου…». Δεν γνωρίζει προφανώς ότι παρόμοιος όρος υπάρχει στις προκηρύξεις πολλών άλλων Δήμων της χώρας (Λαρίσης, Ρεθύμνης, Ιεραπέτρας, Σάμης, Βιάννου, Καρπάθου, Νέας Σμύρνης, Αγίου Δημητρίου Αττικής, για να αναφέρουμε μερικούς ενδεικτικά). Αν κάτι προκαλεί λύπη λοιπόν, είναι η προχειρότητα της ανακοινώσεως της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης.

– Με βάση τα παραπάνω, οι απίστευτες αναφορές που διαβάσαμε τις προηγούμενες μέρες σε ρεπορτάζ και ανακοινώσεις, περί διαχωρισμού των ανθρώπων από τον Δήμο Ηρακλείου, όχι απλώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά προσβάλλουν βάναυσα την κοινή λογική και υποτιμούν την νοημοσύνη των δημοτών.

Ο Δήμος Ηρακλείου δεν διαχωρίζει τους δημότες Ο Δήμος Ηρακλείου τους προστατεύει.
Με πληροφορίες από neakriti

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

18 Σχόλια

 1. ΤΑ ΛΑΘΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΜΑΤΑ ΑΡΡΩΣΤΙΕς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕς ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ??? ΑΥΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ

 2. Χαχα γιατι εδω στην Ξανθη τι νομιζεις οτι εγινε με τις προσληψεις τον απριλιο 2020 στο νοσοκομειο….βγηκαν οι επιτυχοντες πριν καν τελειωσει η υποβολη των δικαιολογητικων.

 3. Αγαπητε δεν είναι απειλές….Θα προχωρήσουν δ στην βεβαιωση εμβολιασμού, δηλαδή πλήρης ηλεκτρονικο φακέλωμα και έτσι θα σε επιλέγουν για εργασία και ότι άλλο κατεβάσει το άρρωστο μυαλό τωνα αφεντικών τους!….ΞΥΠΝΉΣΤΕ Έλληνες και αντιδράσεις μαζικά….Όχι πορείες, εκεί αν δεν πας αστακός οργανωμένες σε φάγανε….αποχή από εμβολιασμό, πετάξτε μάσκες, ανοίξτε μαγαζιά όλοι και μαζικά! Μόνο έτσι! Για αρχή….Κάτι πρέπει να γίνει πάντως….

 4. Με την “πανδημία” φέρανε από την πίσω πόρτα και τον ευγονική. Τύφλα να έχει ο Μέγκελε. Πως παράγονται βελτιωμένα κουτάβια τώρα και σε ανθρώπους. Όχι που θα την γλιτώνατε.

 5. Καταγγελια και για τον δημο Δελφων! Κανει το ιδιο πραγμα, και οχι μονο, αλλα ΠΑΡΑΝΟΜΑ χωρις κανενα κριτηριο εδω πανω απο ενα χρονο! Περνουν δηθεν για covid προσληψεις ΧΩΡΙΣ κριτηριο αν καποιος ειναι ανεργος, ανα τετραμηνα, η προκυρηξη υπαρχει ΜΟΝΟ για 2 μερες, χωρις να ανακοινωνουν στα ΚΕΠ της περιοχης , και διαλεγουν τα ιδια ατομα ολο αυτο το διαστημα! Ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ! Ενας εισαγγελεας ρε παιδια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ? ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

 6. Λογικο ειναι,ειδαν οτι οι εμβολιασμοι δεν ειχαν την ανταποκριση που ηθελαν παρολη την διαφημιση και το πλυσιμο εγκεφαλων μεσω πουλημενων ΜΜΕ και αρχισανε τις απειλες τα υπαλληλακια τα κρητικα του Κουλη.

 7. Ναι να προσληφθούν και μετά να αραξουν με διάφορες δικαιολογίες. Ποιος θα τους πληρώνει; Εμείς τα κορόιδα. Δς θελουμε άλλους κηφήνες έχουμε αρκετούς.

 8. Ειλικρινά δεν υπάρχει κανένα κόμμα κανένας πολιτικός να βγει να φωνάξει;;;;;
  Και οι 300 της Βουλής έχουν υποταχθεί πλήρως;;;; Αυτή είναι η Δημοκρατία που θα παραλάβουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας;;;;

 9. Καλώς ήρθατε στο δειμοκρατικό Ηράκλειο.
  Επιγραφές από μια αλήστου μνήμης εποχή στις εισόδους της πόλης.

  1. Τους βρίζουμε τους γέρους αλλά τέτοιο επίπεδο σε νέους δικηγόρους δεν είδα.
   Ή μήπως υπάρχει απλά δεν γίνεται χρήση αυτού οπως αναφέρει και για τα νομικά δικαιώματα περί εμβολιασμού ο κ. Παπαντωνίου;;; Μόνο οι συνταξιούχοι που δεν έχουν επαγγελματικές επιτωσεις από την χουντοκρατικη Κυβέρνηση εγχώρια και παγκόσμια έχουν θάρρος και τα λένε αυτά;;;
   Ασχέτως κατά πόσον είναι εφαρμόσιμα στη πράξη για διαφόρους λόγους!!!!!Από ανέχεια ,φόβο, ψηλούς Παναθηναϊκάκιες κλπ.
   Ο κ. Αντωνιάδης που κουνιέται πάνω στη καρέκλα, γιατί εκτός από αναρτήσεις στο fb που εγώ που δε μπαίνω σχεδόν ποτέ τις βλέπω μόνο από το μακελειό όταν τις δημοσιοποιεί δε βγαίνει σ’ ένα διαδικτυακό ΜΑΚ να ενημερώσει τον κόσμο;;;; Αν και με τέτοια δεινότητα λόγου σαφώς και δεν είναι προικισμένος.

 10. Αυτος που συνταξε αυτο το κειμενο και ο δημαρχος που το υπεγραψε μαζι πρεπει να παει για τον νομο περι ρατσισμου… αμεσα να παρεμβει εισαγγελεας αν υπαρχει λιγη τσιπα σε αυτη την χωρα δεν ειναι δυνατον να υπαρχει τετοιο χαρτι ουτε για κωλοχαρτο δεν κανει.

 11. TO EΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΔΩ……
  ΑΡΧΙΣΑΝ: Ο Δήμος Ηρακλείου θα προσλαμβάνει υγιεις χωρις νοσήματα!!! Θέλουν και πιστοποιητικό εμβολιασμού!!! (Eγγραφο)
  Πιστοποιητικό Μητσοτάκη για πρόσληψη απο το Δημο Ηρακλείου Κρήτης!!!
  Aλλεπάλληλα ΤΕΣΤ κατά τη διάρκεια της σύμβασης!!!
  .
  https://amazonios.net/archisan-o-dimos-irakleioy-tha-proslamvanei-ygieis-choris-nosimata-theloyn-kai-pistopoiitiko-emvoliasmoy-eggrafo/

 12. ήδη σε κάποια sites αναζήτησης εργασίας ιδιωτικού τομέα για πολλές θέσεις έχει ξεκινήσει αυτό

  1. μπορούμε να το δούμε αυτό κάπου, εγώ που ψαχνω για εργασία δεν το εχω δει μεχρι στιγμής, ευχαριστω!

 13. σε τι κολοχανιο ζουμε,,
  ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΙΜΗΝΑ ..ΟΚΤΑΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΤΟΥΣ,, ΤΙ ΖΗΤΑΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ,,,,,
  ΟΡΕΕΕΕΕΕΕΕ ΛΑΔΩΣΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ …ΖΩh ΔΕΝ ΕΧΗ ΠΛΕΟΝ,, ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ !!!

 14. πόσοι δημόσιοι στον δημο ηρακλειου θα απολυθουν για αυτη την εκτός νόμου εγκληματική πουτανιά; : ΚΑΝΕΝΑΣ!
  “..και εγώ τι φταίω τη δουλειά μου κάνω μόνο…..”=ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
  ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!! ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ !!!!!!

Leave a Response