ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΩΠΟ!!! Κίνα: Μεγάλη εθνική υπόθεση η προσάρτηση της Ταϊβάν

Κοινοποίηση:
kina_russia

Η Κίνα θεωρεί την προσάρτηση της Ταϊβάν μεγάλη εθνική της υπόθεση, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ταϊβάν Λάι Τσινγκ-τε, λέγοντας σε δόκιμους στην μεγαλύτερη στρατιωτική ακαδημία της Ταϊβάν ότι πρέπει να ξέρουν τον εχθρό τους και να μην ενδώσουν στην ηττοπάθεια.

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν επαρχία της κι ο πρόεδρος Λάι δέχεται συνεχείς επιθέσεις επί προσωπικού αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο μήνα, με το Πεκίνο να τον αποκαλεί «αυτονομιστή». Η Κίνα διεξήγαγε ευρείας κλίμακας γυμνάσια περικυκλώνοντας τη νήσο αμέσως μετά την ορκωμοσία του.

Ο Λάι αναφέρει ότι μόνο ο λαός της Ταϊβάν μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον του και έχει προτείνει επανειλημμένα συνομιλίες στο Πεκίνο, κάτι που απορρίπτει η άλλη πλευρά.

Μιλώντας στο Καοσιούνγκ, στο νότιο τμήμα του νησιού, με την ευκαιρία της 100ής επετείου της ίδρυσης της Στρατιωτικής Ακαδημίας Whampoa, ο Λάι τόνισε ότι οι σημερινοί δόκιμοι πρέπει να εξοικειωθούν με τις προκλήσεις της «νέας εποχής».

«Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να αντιμετωπίσουμε την ισχυρή άνοδο της Κίνας, που καταστρέφει το status quo στο Στενό της Ταϊβάν και θεωρεί την προσάρτηση της Ταϊβάν και την εξάλειψη της Δημοκρατίας της Κίνας μεγάλη αναζωογονητική υπόθεση του λαού της», είπε, χρησιμοποιώντας το επίσημο όνομα της Ταϊβάν.

Ο Ουάνγκ Χουνίνγκ, τέταρτος στην ιεραρχία του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, δήλωσε χθες Σάββατο σε φόρουμ στην Κίνα για τις σχέσεις με την Ταϊβάν τονίζοντας ότι «η επανένωση είναι ιστορική αναγκαιότητα για τη μεγάλη αναζωογόνηση του κινεζικού έθνους», δεσμευόμενος να «διαλύσει κάθε αυτονομιστική συνωμοσία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: