“ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ” ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ;;; ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ – Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΡΜΑΙΟ ΣΤΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΤΩΝ ΝΑΤΟΙΚΩΝ – “ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ” ΤΟ 112, ΟΜΗΡΟΙ ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΜΑΣ

Κοινοποίηση:
sapes5

Δύσκολη μάχη με ένα ιδιαίτερα περίεργο πύρινο μέτωπο δίνουν οι πυροσβέστες στις Σάπες Ροδόπης, προκειμένου οι φλόγες να μην φτάσουν στο χωριό Ασκητές που βρίσκεται μόλις μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ συνδράμουν και μηχανήματα έργου. Μάλιστα κατά τη διάρκεια διάνοιξης αντιπυρικής ζώνης μια μπουλτόζα ανατράπηκε χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός του χειριστή.

Το σκαπτικό μηχάνημα

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 13 πυροσβεστικά οχήματα, 52 πυροσβέστες 15 άτομα πεζοπόρο, 1 όχημα για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και 4 εναέρια. Πυροσβεστικές ενισχύσεις αναμένονται από Καβάλα , Ξάνθη και Σουφλί.

Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου σε δασική έκταση και λόγω των ισχυρών ανέμων εξαπλώθηκε με ταχύτητα.

Για το λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε το 112 καλώντας τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα.

Η φωτιά είναι περίεργη καθώς, σήμερα η περιοχή δεν είχε υψηλό δείκτη επικινδυνότητας και είναι η μόνη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Όπως είπαμε, σε κοντινή απόσταση είναι τα σύνορα ενώ εξίσου κοντά είναι και η βάση του ΝΑΤΟ με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Πάλι η Ελλάδα είναι παιχνίδι στα παιχνιδάκια των ΝΑΤΟΙΚΩΝ;

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: