Ισπανία: 15 ανήλικοι καταδικάστηκαν για παιδική πορνογραφία – Διακινούσαν γυμνές φωτογραφίες κοριτσιών που έφτιαχναν μέσω ΑΙ

Κοινοποίηση:
xeiropedes

Το δικαστήριο ανηλίκων του Μπανταχόθ επέβαλε το μέτρο “εποπτευόμενης αποφυλάκισης” για ένα έτος σε δεκαπέντε ανηλίκους που ευθύνονται για τη διάδοση ψευδών εικόνων γυμνών ανήλικων κοριτσιών μετά από πλαστογράφηση φωτογραφιών μέσω εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης στην πόλη Αλμεντραλέχο της Εξτρεμαδούρας στην ΝΔ Ισπανία. Δηλαδή έπαιρναν το πρόσωπο των κοριτσιών από τα κοινωνικά τους δίκτυα και τούς πρόσθεταν ένα γυμνό σώμα, και το χειρότερο, το διακινούσαν μέσω του whatsapp.

Το Δικαστήριο Ανηλίκων κηρύσσει αυτούς τους δεκαπέντε ανηλίκους υπεύθυνους για 20 εγκλήματα παιδικής πορνογραφίας και κατά της ηθικής ακεραιότητας, όπως επισημαίνουν πηγές από το Ανώτατο Δικαστήριο της Εξτρεμαδούρα.

Οι 15 ανήλικοι υποχρεώνονται για ένα χρόνο να εμφανίζονται στην αστυνομία και να παίρνουν μέρος σε ειδική εκπαίδευση και ειδικές συνεδρίες για συναισθηματική-σεξουαλική εκπαίδευση, στην υπεύθυνη χρήση των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την ισότητα και το φύλο.

Η ποινή που εκδόθηκε, ήταν σε άμεση συμφωνία με την ομάδα 20 μητέρων που ξεκίνησαν τις καταγγελίες τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν οι κόρες τους τους έδειξαν το πορνογραφικό περιεχόμενο και όπως οι ίδιες υποστήριξαν αδυνατούσαν να πιστέψουν. Η ομάδα των είκοσι μητέρων θεωρεί ότι οι 15 ανήλικοι πρέπει να πάρουν ένα καλό μάθημα για να μην επαναλάβουν τις πράξεις τους αλλά ήταν αντίθετες με την φυλάκιση των ανηλίκων ή μία πολύχρονη δικαστική διαδικασία που θα καθόριζε τις ζωές τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response