Ιπτάμενα αυτοκίνητα και ταξί, μια αγορά 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Κοινοποίηση:
ΑΙΡ-ΤΑΧΙ

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα και τα ταξί δεν ταξιδεύουν μόνο στην επιστημονική φαντασία.

Τα τελευταία 4 χρόνια, περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν επενδυθεί για πρωτότυπα ιπτάμενα οχήματα και δοκιμαστικές πτήσεις. Περισσότερα από 200 ηλεκτρικά οχήματα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις ανά τον κόσμο.

Είναι μια αγορά 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την μελέτη “The Economics of Vertical Mobility”, που παρουσιάστηκε από την Porsche Consulting στο Vtm (Vehicle and Trasportation Technology Innovation Meeting), κάνοντας  έναν υπολογισμό αυτού του τομέα. Για να προσφέρουμε σε όλους την ευκαιρία να χρησιμοποιούν ένα αεροταξί με την ευκολία που καλούμε ταξί σήμερα – εξηγεί η Έκθεση – χρειαζόμαστε ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερα από 15.000 eVTOL σε περισσότερες από 30 πόλεις. Αυτή η υπηρεσία θα μπορούσε να φτάσει σε ανταγωνιστική τιμή κοντά σε αυτή μιας διαδρομής με ταξί,   φέρνοντας σε καθημερινή χρήση περισσότερα από μισό εκατομμύριο άτομα.

«Αν και το 2035 θα εξακολουθεί να είναι ένα μικρό μέρος των τρόπων με τους οποίους θα κινούμαστε, είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε ότι αυτός ο τομέας  θα είναι αποδοτικός  τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά – εξηγεί ο Josef Nierling, Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche Consulting – Πρέπει να φτάσουμε σε ένα επίπεδο όπου να είναι προσιτό σε όλους να χρησιμοποιούν eVTOL στην πόλη ως ταξί.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να εκλάβουμε τα ατομικά και κοινωνικά οφέλη, όπως εξοικονόμηση χρόνου όταν ταξιδεύουμε πάνω από 15 χιλιόμετρα και  υποστήριξη σε ηλικιωμένους ή άτομα με αναπηρία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Φαινόμενο του θερμοκηπιου, αειφορική ανάπτυξη κ πίτσες μπλε.
    Δεν φτάνει που πήξαμε στα ΙΧ, τώρα θα πετάνε πάνω απ τα κεφάλια μας τα ΙΧ ελικοπτεράκια.

Comments are closed.