Ιδού ο λόγος που αισθανόμαστε κουρασμένοι όταν ξυπνάμε

Κοινοποίηση:
ypnos

Αν είσαι τύπος που αναβάλλει το ξυπνητήρι του κάθε πρωί ή δεν μπορεί να λειτουργήσει πριν (ή ακόμα και μετά) τον πρωινό καφέ, μπορεί να υπάρχει ένας γενετικός λόγος γι ‘αυτό. Νέα έρευνα από την εταιρία δοκιμών DNA, 23andMe, έχει ανακαλύψει ότι ο γενετικός προγραμματισμός παίζει ρόλο στην ώρα αφύπνισης μας.

Η έρευνα μελέτησε πάνω από 1.500 Βρετανούς για να διαπιστώσει ότι 7.55 π.μ. είναι ο μέσος χρόνος γενικής αφύπνισης του Ηνωμένου Βασιλείου. Πολλοί άνθρωποι όμως ρυθμίζουν το ξυπνητήρι τους πολύ νωρίτερα από αυτό, λόγω κούρασης και έλλειψης παραγωγικότητας.

Η διακοπή του κιρκαδιακού ρυθμού του σώματός σου ( ο επίσημος όρος για το βιολογικό μας ρολόι) μπορεί να σε αφήσει με μια αίσθηση κούρασης στην αρχή της ημέρας. Εάν εσύ ωστόσο δεν αισθάνεσαι κουρασμένος στο πρωινό ξύπνημα, αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις ανοσία σε αυτά τα συναισθήματα. Άλλοι άνθρωποι νιώθουν κούραση σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ένας στους πέντε από εμάς νιώθει “ασυνήθιστα κουρασμένος” και πρότεινε κάποιους καλούς τρόπους να ξυπνήσεις όταν δυσκολεύεσαι.

  • Η άσκηση είναι ένας από τους βασικούς τρόπους ενίσχυσης του ενεργειακού αποθέματός σου. Εκτός από τα ψυχολογικά οφέλη της, μειώνει επίσης τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 30%.
  • Η μείωση της καφεΐνης είναι ένας άλλος συνιστώμενος τρόπος για να νικήσεις την κούραση. Η μετάβαση στο τσάι και τον καφέ χωρίς καφεΐνη μπορεί να κάνει διαφορά.
  • Τέλος, η είσοδος σε μια ρουτίνα ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί επίσης να διακόψει τον κιρκαδιανό ρυθμό του σώματός σου. Αν πας για ύπνο κάθε φορά που αισθάνεσαι κούραση, μπορεί να διαταραχθεί ο βραδινός σου ύπνος.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: