Θεόδωρος Πάγκαλος: Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον ήθελε για ΥΠΕΞ του

Κοινοποίηση:
ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ακόμη και στο «φευγιό» του προκαλεί συζητήσεις…Ήταν ένα πρόσωπο που είχε πάντα τον τρόπο να «ταράζει τα νερά». Ουδείς αμφισβήτησε ποτέ ότι ήταν από τους πολιτικούς που είχε μυαλό και ικανότητες. Το 1997 σε ένα πολύ κλειστό γεύμα με τέσσερις δημοσιογράφους του αμυντικού ρεπορτάζ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει ότι πολύ θα ήθελε να τον είχε ΥΠΕΞ σε μία κυβέρνηση του ,γιατί τον θεωρούσε πολύ ικανό, αρκεί «κάποιος να του τραβάει τα γκέμια»…Αυτή η εκμυστήρευση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έγινε ένα χρόνο μετά από τα Ίμια στα οποία ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα αποτελέσματα της διαχείρισης της κρίσης γνωστά κι όχι ευχάριστα…

Αρνητικός ο ρόλος του και στην παράδοση του Οτζαλάν στους Τούρκους.

Την συμπάθεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο Θεόδωρος Πάγκαλος την «ξεπλήρωσε» με τη στήριξη του στη ΝΔ ,την οποία δημόσια δήλωσε ότι ψήφισε και στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν θα ήταν θέμα προς συζήτηση αν δεν επρόκειτο για έναν πολιτικό που ανδρώθηκε δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου. Οι «στροφές» επιτρέπονται στην πολιτική αρκεί να μην οδηγούν σε «εκτροπές».

Παρόλα αυτά κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ήταν ένας πολιτικός που προκαλούσε το ενδιαφέρον ακόμη κι όταν όσα έλεγε σε «έβγαζαν από τα ρούχα σου». Η κυνική δήλωση του ότι «μαζί τα φάγαμε» ακόμη και σήμερα προκαλεί αντιπαραθέσεις. Υπάρχει κόσμος που συμμερίζεται την άποψη αυτή! Αλλά υπάρχει και ο κόσμος που ακόμη ανατριχιάζει ακούγοντας την. Γιατί δεν τα φάγαμε όλοι μαζί και γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που στην Ελλάδα περνούσε δύσκολα ακόμη και την εποχή που αναφερόταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο αποχαιρετισμός του Αντιναύαρχου Νίκου Κρυονερίτη που είχε ζήσει τη πολιτική δράση του Θεόδωρου Πάγκαλου, νομίζουμε ότι περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να ειπωθούν…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Στη πρώτη φωτογραφια καθεται σε δυο καρεκλες.

    1. και στο σπιτι ασφαλως ειχε λεκανη ειδικη παραγγελια

  2. Είχε απόλυτο δίκαιο με τό Μαζί Τά Φάγαμε . Το οτι άλλοι έφαγαν περισσότερα καί αλλοι λιγωτερα (γιατί δέν είχαν πρόσβαση στά κατάλληλα πόστα) δέν αλλάζει τήν ουσία .

  3. Μας Κυβερνάει μια κλίκα «άκαπνων» πολιτικών.

Comments are closed.