Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών στο κέντρο – “Έξω η αστυνομία από τις σχολές” (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
φοιτητες-συγκεντρωση1

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη φοιτητικών συλλόγων, στην πλατεία Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με κεντρικό σύνθημα “έξω η αστυνομία από τις σχολές μας”.

Συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις κινητοποιήσεις οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων εντός του campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και για την θέσπιση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας (σ.σ. ΟΠΠΙ).

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ, δεκάδες μέλη φοιτητικών συλλόγων συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (13/9) στην πλατεία Αγίας Σοφίας στο κέντρο, προκειμένου να διατρανώνουν τα αιτήματα τους, την αποχώρησή δηλαδή των αστυνομικών από τους χώρους του πανεπιστημιακού ιδρύματος αλλά και την αναβάθμιση των σχολών.

“Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό”, “τον λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς και όχι οι πρυτάνεις τα ΜΑΤ και οι εισαγγελείς”, “ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, έξω οι μπάτσοι από τις σχολές” και ” από τα ιδρύματα μας δεν λείπει η αστυνομία, δώστε λεφτά για την παιδεία είναι μερικά από τα συνθήματα που κυριαρχούν στην κινητοποίηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν δοθεί δύο διαφορετικά καλέσματα για συγκέντρωση, από φοιτητικές συλλογικότητες, ενώ αναμένεται σε λίγη ώρα να ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με προορισμό την πρυτανεία του ΑΠΘ.

grtimes.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αντε ρε να ανοιξετε κανενα βιβλιο που σας πειραξε η αστυνομια!!!!! Πειραξε η αστυνομια ποτε φοιτητες που παρακολουθουν τα μαθηματα τους και δινουν τις εξετασεις τους;;;;; Την αστυνομια δεν την θελουν οι μπαχαλακηδες και καθε ειδους κοπριτης που ειχε μαθει στις καταληψεις, στο χτισιμο τειχων, στην παρασκευη Μολοτωφ, στα ναρκωτικα κλπ , κλπ !!!! Παιδεια φιλησυχα που σπουδαζουν δεν τα ενοχλει κανεις!!!! Το ασυλο εγινε για τους φοιτητες και τους καθηγητες και οχι για κοπριτες που αλωνιζαν μεσα στα πανεπιστημια!!!!!

Comments are closed.