Θεσσαλονίκη: Μεγάλες ζημιές σε καταστήματα από την καταρρακτώδη βροχή – «Κάθε χρόνο τα ίδια» λένε οι ιδιοκτήτες

Κοινοποίηση:
maxresdefault_15

Στο έλεος της ανοιξιάτικης νεροποντής βρέθηκαν σήμερα επιχειρήσεις στην ανατολική Θεσσαλονίκη, οι οποίες υπέστησαν μεγάλες ζημιές, καθώς τα νερά «καβάλησαν» πεζοδρόμια και μπήκαν μέσα στα καταστήματα.

Στην περιοχή της Ανάληψης, η Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας μετατράπηκε σε ένα μεγάλο ποτάμι, με το ύψος του νερού να ξεπερνάει σε πολλά σημεία, σύμφωνα με μαρτυρίες, ακόμη και τα 20 εκατοστά.

Όπως δήλωσε στο grtimes.gr ιδιοκτήτης παλαιοπωλείου στη Βασιλίσσης Όλγας, μόλις έφτασε στην επιχείρησή του διαπίστωσε ότι το εσωτερικό της είχε μετατραπεί σε λίμνη και, πλέον, είναι αναγκασμένος να πετάξει μεγάλο και σημαντικό μέρος από το εμπόρευμά του.

Υποστηρίζει, μάλιστα, πώς η ίδια κατάσταση συμβαίνει κάθε χρόνο, χωρίς κανένας αρμόδιος να αναλαμβάνει την ευθύνη και έστω να αποζημιώσει για τις καταστροφές.

Μία από τις αιτίες της πλημμύρας στη συγκεκριμένη περιοχή σύμφωνα με τους κατοίκους, είναι η ίδια η οδός Αναλήψεως.

Όπως επισημαίνουν, η ανακατασκευή του δρόμου πριν από μερικά χρόνια προφανώς και δεν έγινε με τις κατάλληλες προδιαγραφές, οι οποίες και θα απέτρεπαν τη μετατροπή του δρόμου σε ποτάμι, ενώ οι σχάρες της αποχέτευσης είναι συνδεδεμένες με σωλήνες εξαιρετικά μικρής διατομής, που δεν μπορούν να απορροφήσουν τους τεράστιους όγκους νερού που κατεβαίνουν από ψηλότερα, από την περιοχή της Δελφών.

Στο δρόμο, πολλά ήταν τα καταστήματα που πλημμύρισαν, ενώ λόγω του ότι τα μαγαζιά σήμερα ήταν κλειστά, αρκετοί επιχειρηματίες δεν γνωρίζουν ακόμη ότι έχουν υποστεί ζημιές.

Στον ίδιο δρόμο, έτερος ιδιοκτήτης επιχείρησης, την ώρα της βροχής έδινε μάχη για να καθαρίσει τα φρεάτια από τα σκουπίδια και τα φερτά υλικά. Ωστόσο, δεν γλίτωσε από το νερό, που μπήκε τόσο στο δικό του κατάστημα, όσο και στο κατάστημα της μητέρας του ακριβώς δίπλα.

Οι κάτοικοι ζητούν να γίνει άμεσα μελέτη και έργα που θα αποτρέπουν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή τους. Θεωρούν αδιανόητο να πρέπει να βάζουν προστατευτικά που θα αποτρέπουν το νερό από το να μπαίνει στο μαγαζί τους και ζητούν από τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τους αποζημιώσουν για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Καλά σας κάνουν βόδια ψηφοφόροι της καταστροφής σας

Comments are closed.