Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία διανομέων – «Μας σκοτώνουν λίγο λίγο»

Κοινοποίηση:
dianomeis-thess2

«Η σωματική μας ακεραιότητα, ακόμη και η ζωή μας, μετατρέπονται σε αναλώσιμα ώστε «να βγαίνει η δουλειά», με λίγα λόγια τα κέρδη των αφεντικών» αναφέρει η Επιτροπή Διανομέων, που πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα, στην Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεντρωμένοι με τις μηχανές τους, στις οποίες τοποθέτησαν πανό που λέει «ένταξη στα βαρέα, όχι άλλο αίμα για τα κέρδη τους», πραγματοποιούν διαμαρτυρία με συνοδεία μουσικής από μεγάφωνα, ώστε, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, να προστατεύσουν τις ζωές τους.

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι» τονίζουν, και στη συνέχεια επισημαίνουν πως «λίγες ημέρες πέρασαν μόνο αφού, συνέβη ακόμη ένα εργατικό ατύχημα συναδέλφου μας στην Αγίας Σοφίας. Είναι τραγικό τέτοια περιστατικά να μετατρέπονται απλώς σε αριθμούς.

Είμαστε εδώ κυρίως για εμάς, και όχι για να μας δεί ο κόσμος. Δεν θα βάλουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας, για να παραδώσουμε πιο γρήγορα μια παραγγελία, ως εδώ».

dianomeis-thess dianomeis-thess1

Αναλυτικά, οι διανομείς απαιτούν:

– Σταθερό εργάσιμο χρόνο, χωρίς πιέσεις και αξιολογήσεις
– Βαρέα και ανθυγιεινά
– Εξοπλισμό, μηχανάκια και έξοδα συντήρησης και καυσίμων με ευθύνη της εργοδοσίας
– Περιορισμένη ακτίνα κίνησης
– Κανένας διανομέας στους δρόμους με ακραία καιρικά φαινόμενα και χωρίς να χάνει μεροκάματο

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Κοιτάξτε που διαμαρτύρονται και με ποιους . Στον κατειλημμένο από τους άναρχο κομμουνιστές και ισλαμοπιθηκες εμπόρους ναρκωτικών , χώρο της Καμάρας . Με κόκκινες σημαίες . Βγάλτε συμπεράσματα.
    Όσο για τους ντελιβεραδες , αν δεν τους αρέσει αυτή η δουλειά , ας πάνε να δουλέψουν στην επαρχία, στον αγροτικό τομέα. Ας γυρίσουν στα χωριά τους που ερήμωσαν για να τα ξαναζωντανέψουν

Comments are closed.