Θεσπρωτία: Λύκος πιάστηκε σε παγίδα για αγριογούρουνα – Δείτε το βίντεο απεγκλωβισμού του

Κοινοποίηση:
lykos

Στον απεγκλωβισμό ενός λύκου που είχε πιαστεί σε παγίδα για αγριόχοιρους στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας προχώρησε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του Αρκτούρου πριν από λίγες ημέρες.

Το άτυχο ζώο πιάστηκε σε μεταλλική θηλιά δίπλα σε αγροτικό δρόμο. Ευτυχώς διερχόμενος γεωργός είδε τον λύκο και άμεσα ενημέρωσε την αστυνομία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Αρκτούρου.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα κλιμάκιο της Δασικής Υπηρεσίας για να προστατεύσει το ζώο μέχρι να φτάσει η ΟΑΕ. Η επιχείρηση φύλαξης και προστασίας του ζώου διήρκεσε έξι ώρες περίπου ενώ αυτή της απελευθέρωσης λιγότερο από μία ώρα.

Το ζώο, που ήταν σε μεγάλο βαθμό κουρασμένο, αφυδατωμένο και στρεσαρισμένο, αρχικώς ναρκώθηκε για να μπορέσει να γίνει ο απεγκλωβισμός του.

Μετά την αφαίρεση της θηλιάς που περάσει γύρω από την κοιλιακή χώρα και την πλάτη, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έγινε μια εξονυχιστική κτηνιατρική εξέταση κι αφού διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε κάποιο σοβαρό τραύμα το ζώο απελευθερώθηκε επιτυχώς στο ίδιο σημείο, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response