Θα σπάσεις την οθόνη! Δείτε πόσο αυξήθηκε στην ΕΡΤ ο πρώτος μισθός των δημοσιογράφων

Κοινοποίηση:
misthoi

Στο κάτω κάτω..εμείς πληρώνουμε!

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, καθορίζεται ο μισθός των δημοσιογράφων στον στενό και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Και που απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Η ΚΥΑ καθορίζει τον εισαγωγικό μισθό των δημοσιογράφων από τα 874 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα στα 1061. Ενώ η εφαρμογή της είναι αναδρομική από 1/1/2019. Ακόμα θεσμοθετείται ειδικό επίδομα για τους ανταποκριτές στο εξωτερικό. Που φτάνει στο ύψος του 15% επί του επιδόματος των Ελλήνων πρέσβεων.

Η εξέλιξη αυτή, αποτρέπει την υπαγωγή των δημοσιογράφων στο ενιαίο μισθολόγιο.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, αναφέρει: Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ενημερώνει τους συναδέλφους ότι δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ, τεύχος Β, φύλλο 1447/25-4-2019 η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ). Η οποία ρυθμίζει τις αποδοχές των δημοσιογράφων, που εργάζονται στον στενό και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Και απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση: Ο εισαγωγικός μισθός των δημοσιογράφων που απασχολούνται σε φορείς του Δημοσίου διαμορφώνεται στο ποσό των 1.061 ευρώ. Τονίζουμε ότι η προηγούμενη Κ.Υ.Α. προέβλεπε εισαγωγικό μισθό 874 ευρώ.

Ακόμη η ΚΥΑ που εφαρμόζεται αναδρομικά από 1/1/2019 έχει ως άμεση συνέπεια την αναδρομική αύξηση των καταβαλλόμενων αποδοχών των συναδέλφων από 1/1/2019.

Ταυτόχρονα, θεσμοθετείται για πρώτη φορά ειδικό επίδομα για τους συναδέλφους ανταποκριτές. Που εργάζονται εκτός Ελλάδος. Ύψους 15% επί του επιδόματος εξωτερικού που λαμβάνουν οι Έλληνες πρέσβεις.

Η σημερινή εξέλιξη αποτρέπει την υπαγωγή των δημοσιογράφων στο ενιαίο μισθολόγιο ενώ όλοι οι συνάδελφοι θα λάβουν αυξήσεις στις αποδοχές τους για πρώτη φορά από το έτος 2015. Υπενθυμίζεται ότι η ΚΥΑ που ίσχυε μέχρι σήμερα είχε υπογραφεί το 2013».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response