Θα αφήσουν στον ISS Αμερικανό αστροναύτη; Ρωσία: “Μπορεί να μην τον φέρουμε πίσω στη Γη”

Κοινοποίηση:
unnamed

Η συνεργασία των ΗΠΑ με την Ρωσία στο διάστημα είχε μείνει, μέχρι και πρότινος, μακριά από τις συγκρούσεις των δύο υπερδυνάμεων στη Γη.

Τώρα όμως φαίνεται πως απειλείται και αυτό. Σύμφωνα με ανάρτηση του διευθυντή της Roscosmos Ντμίτρι Ρογκόζιν, μετά τις εξοντωτικές κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας είναι πολύ πιθανό η επικείμενη αποστολή πίσω στη Γη του ρωσικού σκάφους Soyuz να μην περιλαμβάνει τον Αμερικανό αστροναύτη Mark Vande.

 Στην αποστολή που είναι προγραμματισμένη ήταν να έρθουν πίσω στη Γη (Καζακστάν) δύο Ρώσοι κοσμοναύτες και ένας Αμερικανός αστροναύτης.

Τώρα είναι πολύ πιθανόν και εξαιτίας των κυρώσεων των ηΠΑ η αποστολή να περιλαμβάνει μόνο τους δύο Ρώσους και να αφήσει πίσω στον ISS τον Αμερικανό!

Ο ISS αυτή την στιγμή έχει επταμελές πλήρωμα.

Expedition 66:

Raja Chari, KI5LIU

Tom Marshburn, KE5HOC

Matthias Maurer, KI5KFH

Anton Shkaplerov

Pyotr Dubrov

Kayla Barron, KI5LAL

Mark Vande Hei, KG5GNP

Εκ των οποίων οι τέσσερις Αμερικανοί, ο ένας Γερμανός και οι δύο Ρώσοι. Ήδη ο Mark Vande, κατέχει το συνεχιζόμενο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη διαστημική πτήση, πρόκειται να ολοκληρώσει τις 355 ημέρες του στο διάστημα σε μόλις τρεις εβδομάδες, ήταν ο επόμενος στη σειρά για να επανέλθει στην Γη.

Εάν τελικά οι Ρώσοι αρνηθούν να τον φέρουν πίσω θα διαταραχθεί ολόκληρο το πρόγραμμα αλλαγής πληρωμάτων και σε μια τέτοια περίπτωση αυτό θα πρέπει να γίνει με αμερικανικό διαστημόπλοιο της Space-X. Αλλά κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο καθώς θα πρέπει να προβλεφτεί μια θέση στην επιστροφή που προοριζόταν για άλλο αστροναύτη της NASA.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: