“Θα ήθελα να πάω στη Μόσχα, εκτιμώ την πρόσκληση του Πούτιν”

Κοινοποίηση:
448285

Με… καλό μάτι «βλέπει» την πρόσκληση του Βλαντίμιρ Πούτιν ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο επίσκεψης στη Μόσχα, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 ετών από τη νίκη των Συμμαχικών Δυνάμεων επί του Άξονα.

Οι εορτασμοί για την 75η επέτειο της νίκης των Σοβιετικών Στρατευμάτων επί του χιτλερικού στρατού, γνωστοί και ως «Victory Day», θα λάβουν χώρα στις 9 Μαΐου του 2020, στη ρωσική πρωτεύουοσα.

«Έχω προσκληθεί και το σκέφτομαι. Θα είναι ακριβώς στο μέσο της προεκλογικές εκστρατείας, αλλά σίγουρα θα το σκεφτώ» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας σε δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου.

Και πρόσθεσε: «Ο πρόεδρος Πούτιν με προσκάλεσε. Είναι πολύ μεγάλο, είναι μία πολύ μεγάλη γιορτή για το τέλος του πολέμου. Εκτιμώ την πρόσκληση». Δεν παρέλειψε δε, να επαναλάβει ότι «παρότι “πέφτει” στο μέσο της προεκλογικής εκστρατείας, θα το σκεφτώ αν πάω, αλλά θα το ήθελα πολύ».

Από την πλευρά του, πάντως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημη απάντηση από την Ουάσιγκτον στην πρόσκληση της ρωσικής προεδρίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: