Θάνος Μαρτίνος: Γολγοθάς μετά την Ανάσταση για τον γνωστό ηθοποιό

Κοινοποίηση:
martinos85-682x384

Το αναστάσιμο φως από τη λαμπάδα το βράδυ της Ανάστασης έμελλε να είναι μοιραίο για τον πάλαι ποτέ γόη του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου Θάνο Μαρτίνο.

Ο Θάνος Μαρτίνος, ο οποίος αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια κινητικά προβλήματα, έχοντας στα χέρια του τη λαμπάδα προσπάθησε να ανάψει το καντήλι του σπιτιού του στην Καλλιθέα. Ομως του έπεσε από τα χέρια, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και το σπίτι να καταστραφεί ολοσχερώς.

Αμέσως στον τόπο της πυρκαγιάς έφτασαν άνδρες της Πυροσβεστικής και ένα ασθενοφόρο, που μετέφερε τον άτυχο ηθοποιό σε νοσοκομείο. Μόλις έγινε γνωστή η περιπέτειά του το ΤΑΣΕΗ και το Σπίτι του Ηθοποιού έδειξαν αντανακλαστικά και η πρόεδρος του ιδρύματος Άννα Φόνσου προθυμοποιήθηκε να στεγαστεί ο ηθοποιός στο δικό της δωμάτιο, μια και όλα τα υπόλοιπα είναι γεμάτα από άστεγους ηθοποιούς που βρίσκονται στο ίδρυμα.

Μάλιστα η Άννα Φόνσου έγραψε στο προφίλ του ιδρύματος στο facebook για όσα συνέβησαν στον Θάνο Μαρτίνο: «Πριν λίγες ημέρες έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον φίλο μου Μάρκο Τάγαρη για να φιλοξενήσουμε τον Θάνο Μαρτίνο, τον ηθοποιό, του οποίου το σπίτι κάηκε ολοσχερώς. Ο ίδιος έχει κινητικά προβλήματα. Φυσικά και δέχτηκα αμέσως να έρθει εδώ προσφέροντάς του το δικό μου δωμάτιο στον έκτο όροφο μέχρι να αποκαταστήσουν έστω δύο δωμάτια στο σπίτι του για να μπορέσει να επανέλθει στον χώρο του».

Η «Espresso» και ο Νίκος Νικόλιζας επικοινώνησε με την Άννα Φόνσου, η οποία περιέγραψε τον γολγοθά του ηθοποιού. «Ο Θάνος είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και ηθοποιός που μεγαλούργησε τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Μόλις με ενημέρωσε ο κ. Τάγαρης, είπαμε να στεγαστεί εδώ δίχως άλλη κουβέντα. Εχει εδώ και χρόνια κινητικά προβλήματα, είναι μόνος του μετά τον θάνατο της συζύγου του και πλέον είμαστε όλοι μια οικογένεια στο Σπίτι του Ηθοποιού. Στο ίδρυμα πλέον δεν υπάρχει ούτε ένα κενό δωμάτιο, το όνειρό μου είναι να ολοκληρωθεί και το διπλανό κτίριο ώστε να έχουμε άνεση να στεγαστούν και άλλοι ηθοποιοί που το έχουν ανάγκη. Απλά πηγαίνει πίσω το έργο λόγω γραφειοκρατίας. Ευελπιστώ πως σύντομα θα έχουμε καλά νέα» ανέφερε η σπουδαία ηθοποιός!

Ο Θάνος Μαρτίνος έπαιξε σε περισσότερες από 50 ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, αρχίζοντας την καριέρα του το 1958 στην ταινία «Κέφι, γλέντι και φιγούρα» για να συνεχίσει σε μια σειρά από εμπορικές ταινίες, όπως «Ο Ψευτοθόδωρος» το 1963, «Η χαρτοπαίχτρα» το 1964, «Δεσποινίς διευθυντής», «Φωνάζει ο κλέφτης», «Χωρίσαμε ένα δειλινό», «Ο τρελός τα ‘χει 400» και πολλές ακόμα. Μετά τον θάνατο της πολυαγαπημένης του συζύγου, ο Μαρτίνος έμεινε μόνος έχοντας συντροφιά τις αναμνήσεις μιας σπουδαίας καριέρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: