ΘΕΜΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΘΕΤΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! ΝΕΑ NAVTEX! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;

Κοινοποίηση:
navtex-tourkia

Δεν έπεισαν τους Τούρκους οι υποκλίσεις του Γεραπετρίτη και επιστρέφουν με νέες προκλητικές Navtex, με τις οποίες επαναφέρουν το θέμα των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών!

“Τα νησιά Θάσος, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Ικαρία, Σαμος, Αστυπάλαια, Ρόδος, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσος, Τήλος, Νίσυρος, Κάλυμνος, Λέρoς, Πάτμος, Λειψοί, Σύμη, Κως, Καστελόριζο βρίσκονται σε αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς σύμφωνα με τις αποφάσεις του 1914 των έξι μεγάλων δυνάμεων, τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, σύμφωνα με την συμφωνία των στενών της Λωζάνης του 1923 και σύμφωνα με την συνθήκη των Παρισίων του 1947.

Γι’ αυτόν τον λόγο δεν θα πρέπει να διενεργούνται στρατιωτικές δράσεις εντός των χωρικών υδάτων αυτών των των νησιών. Όμως ενάντια στις διεθνείς συνθήκες, εκδίδονται από κάποιους σταθμούς εκδίδονται Navtex για στρατιωτικές δράσεις σε περιοχές που περιλαμβάνουν και τα χωρικά ύδατα αυτών των νησιών, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν κίνδυνο στην ασφαλή ναυσιπλοΐα”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο υδρογραφικός σταθμός Σμύρνης.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, όλα τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, δεν πρέπει να διαθέτουν στρατιωτικές δυνάμεις και να μην γίνονται στρατιωτικές ασκήσεις.

Παράλληλα, η Τουρκία δεσμεύει περιοχή στο Αιγαίο από τη Σάμο μέχρι και την Τήνο για να πραγματοποιήσει δικές της ασκήσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Οι Τούρκοι επιτίθονται στην Ελλάδα και ο Κούλης πολεμά τη Ρωσία. Με τους Τούρκους το παίζει φίλος.

  2. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΓΙΑ ΗΓΕΤΕΣ ΣΙΓΑ Ο ΜΟΓΓΟΛΟΣ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

  3. Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ειναι ΦΟΥΣΤΗΣ. ΟΜΩΣ για ΚΑΝΕΙ παιγνιδι χρειαζεται τουλαχιστονΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΦΟΥΣΤΗΣ.Διαφορετικα δεν γινεται πουστια.

Comments are closed.