ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;;; Απίστευτη ατάκα από τον “στρατηγό” Βαρουφάκη: “Να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία”

Κοινοποίηση:
mera25-gianis-baroyfakis-19-8-20

Να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία ζήτησε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης που οργάνωσε το ΜέΡα 25 με πολίτες.

Συγκεκριμένα είπε:

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για θητεία. Το ΜέΡΑ25 και μάλιστα μετά από εσωτερικό δημοψήφισμα αποφασίσαμε προεκλογικά ότι η πολιτική μας θα είναι η άμεση κατάργηση της θητείας. Ο λόγος είναι ότι η θητεία μειώνει την αμυντική θωράκιση της χώρας, δεν την αυξάνει. Σφάλουμε να νομίζουμε ότι επειδή πηγαίνουν χιλιάδες παιδιά στα στρατόπεδα και κατατάσσονται και δήθεν εκπαιδεύονται -που δεν εκπαιδεύονται- ότι αυτό αυξάνει την αμυντική ικανότητα της χώρας. Γιατί; Έχεις ανθρώπους που είναι επαγγελματίες, που έχουν πάει στη Σχολή Ευελπίδων, οι αξιωματικοί που αναγκάζονται και παίζουν το ρόλο του παιδονόμου για μήνες και χρόνια σε διάφορα στρατόπεδα.

Έτσι κι αλλιώς ο πόλεμος σήμερα -αν γίνει- δεν θα γίνει όπως γινόταν στην εποχή της Μικρασιατικής καταστροφής ή έστω και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αν γίνει πόλεμος σήμερα, εσύ κι εγώ μπορεί να μην τον καταλάβουμε. Θα έχει γίνει και θα έχει λήξει. Γιατί θα γίνει αστραπιαία, θα γίνει από την Αεροπορία, ίσως και από τις ειδικές δυνάμεις, μπορεί και κάποιο υποβρύχιο και μέσα σε μερικές ώρες θα έχει τελειώσει ένας πόλεμος με την Τουρκία. Δεν πρόκειται να γίνει σύγκρουση στρατών όπως γινόταν στις στέπες της Σιβηρίας τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα σχόλια δικά σας…

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Μην ασχολείστε με μαλακές. Ο τύπος είναι μαλακας με πατέντα!!!

  2. Να έχουν δικαίωμα η ψηφοφόροι να ακυρώνουν τους ψήφους τους και να ψηφίζουν άλλον ανά πασα στιγμή … να και μια μαλακια τις ημέρας στιλ βαρουφάκη

Leave a Response