Η συγκλονιστική προφητεία του Γέροντα Παΐσιου για την Ιταλία

Κοινοποίηση:
paisios-1-666x399

Ο γέροντας Παΐσιος ως το τέλος της ζώής του, δέχονταν δεκάδες ανθρώπους. Ήταν τόσες πολλές και καθημερινές οι επισκέψεις για αυτό και υπήρχαν ειδικές σημάνσεις που επεσήμαναν τον δρόμο προς το κελί του, ώστε να μην ενοχλούνται οι άλλοι μοναχοί. Και δεν ήταν μόνο οι επισκέψεις.

Ήταν και οι επιστολές τις οποίες ελάμβανε από τον κόσμο. Ο Γέροντας Παΐσιος τις διάβαζε και όπως έλεγε, του προκαλούσαν στεναχώρια καθώς μάθαινε μόνο για διαζύγια, ασθένειες. Η ασκητική του ζωή υπήρξε έντονη και ξεκουράζονταν ελάχιστες ώρες. Μάλιστα έφτιαχνε «σταμπωτά» εικονάκια τα οποία χάριζε στους επισκέπτες σαν ευλογία.

Στο βιβλίο «Ο Γέρων Παΐσιος», Εκδόσεις «ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ» 1994, έχουν καταγραφεί συγκλονιστικές μαρτυρίες προσκυνητών που συνομίλησαν με τον Γέροντα:

«Γέροντα, η πατρίδα μας περιβάλλεται από εχθρούς και όλοι οι μεγάλοι (Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι) βοηθούν αυτούς και, κυρίως, τους Τούρκους».

«Οι Τούρκοι», απήντησε, «τα κόλλυβα τα έχουν στο ζωνάρι τους (δηλ. το τέλος τους είναι κοντά -ΛΜΔ). Θα πάθουν μεγάλο κακό. Θα γίνει σύγκρουση στο Αιγαίο. Εμείς δεν θα πάθουμε μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του αγίου Κοσμά.

Οι μεγάλοι θα φροντίσουν… Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και έτσι ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι».

«Γέροντα», του αντείπα, «τι χριστιανοί είμαστε; Ξέρεις έξω πόσο αμαρτωλά ζουν οι Έλληνες; Μέρα – νύχτα διασκεδάζουν και κυλιούνται στην αμαρτία. Πώς θα μας βοηθήσει ο Θεός να πάρουμε την Πόλη»; Και με το απλό, σοφό του ύφος, μου είπε: «Υπάρχει η μαγιά κι αυτή η μαγιά κρατάει την Εκκλησία και την Ελλάδα. Γι’ αυτή τη μαγιά ο Κύριος θα κάμει ότι θα κάμει». Τελευταία, τον ρωτώ: «Γέροντα, άραγε εμείς θα τα δούμε αυτά;»

Τότε ο Γέροντας, κοιτώντας προς την πλαγιά, που μια μεγάλη ομάδα προσκυνητών κατηφόριζε, μας είπε: «Άντε τώρα, στο καλό. Πολλά σας είπα για σήμερα».

Μαρτυρία Χαραλαμπίδη Χαράλαμπου, ιατρού από την Καβάλα.

«Γέροντα, πώς βλέπετε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας»; «Έ, καλό θα βγει για την Ελλάδα». «Τι γίνεται με το “μουσουλμανικό τόξο”; Υπάρχει κίνδυνος για μας;».

«Καλό και απ’ αυτό θα βγει». Επειδή προβληματίσθηκα και δεν κατάλαβα το νόημα των λόγων του, μου εξήγησε στη συνέχεια ότι: «Ο διάβολος επιθυμεί την καταστροφή του ανθρώπου. Πάντα, όμως, ο Θεός δεν επιτρέπει να γίνει έτσι, όπως το θέλει ο διάβολος. Άλλα τι κάνει; Παραχωρεί στο διάβολο το δικαίωμα να κάνη κακό μέχρις ενός σημείου, γιατί από το κακό αυτό θα προκύψει κάτι καλό.

Είπε πώς ό,τι έπαθε το Ιράκ, το ίδιο θα πάθει και η Τουρκία από μία συμμαχική δύναμη και κυρίως από τους Αμερικανούς. Θα χάσει ακόμη και τους πατροπαράδοτους φίλους της, τους Γερμανούς».

Είπε, επίσης, ότι: «Στην Ιταλία θα παρουσιασθεί ένας νέος Μουσολίνι, στη Γερμανία ένας νέος Χίτλερ και η ΕΟΚ (τώρα Ε.Ε.) θα διαλυθεί».

H ΕΟΚ, είπε, δεν έχει καμμία σχέση με την Αμερική. Η Αμερική μοιάζει μ’ έναν αργαλειό, που αφομοιώνει όλα τα κουρέλια, ενώ στην ΕΟΚ υπάρχουν αντιτιθέμενα και διαπλεκόμενα συμφέροντα. «Πήγατε, Γέροντα, στην Τουρκία»;

«Ναι, πήγα. ο πατέρας μου πολέμησε τους Τσέτες». «Άραγε, Γέροντα, θα ξαναπάμε πίσω»;

Μετά την ερώτηση μου αυτή, ο Γέροντας πήγε αμέσως μέσα στο κελλί και έφερε ένα μικρό τετραδιάκι, γραμμένο στα φαρασιώτικα ή στα τούρκικα, με προφητείες του αγίου Αρσενίου (του Καππαδόκη) από το 1901 έως το 1923.

Το τετραδιάκι εκείνο περιελάμβανε γεγονότα που συνέβησαν την εποχή εκείνη, καθώς και προφητείες μελλοντικές. Ο Γέροντας μου έδειξε τι έγραφε για το 1922: «Φέτος η πατρίδα μας θα χαθεί και θα μας διώξουν, αλλά θα πάμε πάλι».

Καραφείζης Βασίλειος, ταξίαρχος ε.α., Διδυμότειχο, Έβρου, η συνομιλία έλαβε χώρα την 10η Ιανουαρίου 1992.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

 1. Μπαινω να δω και εγω τη συγκλονιστικη προφητεια του γεροντα για την ιταλια και για τον κορωνοιο….και εννοειται ειναι αφαντη ….και ο τιτλος μουφα…γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει τετοια προφητεια!!! Οπως και ποιος ξερει και ποσες αλλες περιβοητες προφητειες τις εχουν βαλει στο στομα του γεροντα παισιου….και του καθε γεροντα… για να της παρουσιαζουν αναλογα την εποχη στα αφελη χριστανονταλιμπανακια , οποτε καθε φορα …τσουπ και η αναλογη “προφητεια”….

 2. Τα παιδιά Του ο Θεός δεν τα εγκαταλείπει, θα τα φυλάει σκανδαλωδώς

  Είμαστε μέσα στην αποστασία… ζούμε δύσκολα, χρονια…. αλλά μη φοβάστε. Τα παιδιά Του ο Θεός δεν τα εγκαταλείπει, θα τα φυλάει σκανδαλωδώς.

  Βρεθήκαμε στους έσχατους καιρούς εμείς οι ταλαίπωροι, και οι μοναχοί και κοσμικοί, αλλά ο αγώνας είναι αγώνας. Δεν θα σταματήσεις τον αγώνα ούτε δευτερόλεπτο. Αγώνας μέχρι τέλους!

  Να προσέχετε, γιατί ο κακός στήνει παγίδες. Μη γελάτε! Είναι δίπλα μας κι εσείς δεν μπορείτε να τον δείτε. Ακουστέ τι σας λέω. Μη σταματάτε να προσεύχεσθε!

  Βρισκόμαστε σε καιρούς χαλεπούς αυτή την εποχή που ζούμε εμείς. Υπήρξαν και καλές εποχές, που ζούσαν οι άνθρωποι με αγάπη. Ο ένας εφύλαγε τον συνάνθρωπό του, τον αγαπούσε, τον βοηθούσε σε όλα τα πράγματα της ζωής.
  Τώρα πάμε αντίστροφη μέτρηση. Δεν προσέχουμε τη ζωή, δεν τη χαιρόμαστε. Η απιστία μας σπρώχνει μακριά από την κατάσταση της πολυτίμου αληθείας.

  Όποιος κατορθώσει να κρατήσει αυτά τα δύο, την αλήθεια στον Κύριο και την αγάπη στον άνθρωπο, αυτός πέτυχε τον στόχο του και τον προορισμό του στη γη.

  Είμαστε μέσα στην αποστασία.

  – Θα έρθουν χρόνια δύσκολα, αλλά μη φοβάστε. Τα παιδιά Του ο Θεός δεν τα εγκαταλείπει, θα τα φυλάει σκανδαλωδώς.

  – Δηλαδή, Γέροντα;

  – Τί δηλαδή; Να, άμα δεν θα έχεις να φας, θα ξυπνάς το πρωί, θα βρίσκεις μια φραντζόλα πάνω στο τραπέζι και θα λες: «Αυτό από πού ήρθε»; Αλλά πρέπει να έχεις πίστη. Χωρίς πίστη, δεν γίνεται τίποτα.

  Από εδώ και πέρα πρέπει να περιμένουμε σοβαρές αλλαγές και πολύ σοβαρές καταστάσεις. Διότι πλησιάζουμε το τέλος και αυτά είναι προφητευμένα. Θα γίνουν όλα, όσα προφητεύουν οι μεγάλοι άνδρες της Εκκλησίας και όσα ο Κύριος έχει αποκαλύψει…. Για να γλιτώσουμε κι εμείς από την τελεία καταστροφή, αν θελήσουμε όλοι μας, είναι καιρός ακόμα να μπορέσουμε να βρούμε τον δρόμο μας, τον δρόμο της επιστροφής. Ο δρόμος της επιστροφής είναι η μετάνοια και η επιστροφή μας προς τον Χριστό. Εκεί θα βρούμε μόνο παρηγοριά και ζωή αιώνιο, πού μας υπόσχετε ο Δημιουργός. Ο Θεός ο ίδιος, πού ήρθε στη γη για να σώσει τον άνθρωπο, μας άνοιξε τον δρόμο για τον Ουρανό.

  Στους έσχατους χρόνους οι χριστιανοί θα πορεύονται, όπως θα διατάσσει τότε ο Κύριος.

  Όμως εκεί θα είναι ο Κύριος και δεν θ’ αφήσει τον άνθρωπο, θα μας βοηθά σε ότι θέλουμε. Δεν θα μας αφήσει, να είστε βέβαιοι και πιστοί. Γιατί αυτό θέλει να έχουμε εκείνες τις μέρες: ΠΙΣΤΗ!

  Πάνω απ’ όλα, παιδιά μου, να κρατήσουμε την πίστη μας στον Κύριο, και ας έρθουν μέρες δύσκολες και ας έρθουν μέρες δοκιμασίας. Μέσα στους αιώνες πέρασαν τέτοιες εποχές. Και βλέπουμε, άλλους τούς σταυρώνανε στον σταυρό, άλλους τούς έκοβαν είκοσι κομμάτια, όμως δεν προδώσανε τον Χριστό και ζούνε στους Ουρανούς στους αιώνες των αιώνων. Πόσο μεγάλη πίστη είχαν!

  Και αυτή η πίστη δεν είναι μόνο για τα δύσκολα μελλοντικά πράγματα, είναι γενικώς.

  Η πίστη είναι η κινητήριος δύναμις και χωρίς αυτήν ο άνθρωπος δεν θα κατόρθωνε τίποτα.

  Ζητούσε και ζητά πίστη ο Κύριος!

 3. Οι φανατικοί χριστιανοί διαβάστε λίγο στα χρόνια του μεσαίωνα (βλέπε βυζάντιο) πόσες δολοφονίες Ελλήνων έγιναν, γιατί δεν ήθελα να γίνουν χριστιανοί με τον βούρδουλα…. Ανοίξτε λίγο τα στραβά σας. Εσένα το λέω, που όλη την εβδομάδα παίρνεις φακελάκια και την Κυριακή είσαι στην εκκλησία μετά της κυρίας και το παίζεις θεοσεβούμενος…Λαμόγιο…

 4. Πάντως θα είναι πολύ ωραίο να δούμε κάποια στιγμή να γίνεται κάποιος πόλεμος τύπου Σοκ και Δέος και στην Τουρκία.Και να τρέχει για να κρυφτεί ο Σουλτάνος σαν ποντικός σε κανένα λαγούμι!!!Όπως έκανε ο Σαντάμ το 2003 που τον ξετρυπώσανε οι Αμερικανοί Rangers.

 5. ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ.

  Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ…

  ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ.

 6. ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

  Η εγκατάλειψη της Αγάπης από τον Άνθρωπο, είναι η εγκατάλειψη του από τον Θεό.
  Όπως όταν το φως υπάρχει είναι αδύνατο το σκότος να φανεί …
  έτσι και η Αγάπη όταν υπάρχει, ο πόνος και η δυστυχία μεταμορφώνονται σε χαρά και ευτυχία.

  Μα τελικά γιατί πονάει ο άνθρωπος;
  Τι αγαπά και τι είναι αγάπη;
  Φτωχός δεν είναι αυτός που δεν έχει… αλλά αυτός που πονά για αυτό που δεν έχει.

  Και σήμερα οι άνθρωποι πένητες από αλήθεια πονούν και ας έχουν αγάπη….
  πονούν γιατί άνθρωπος χωρίς αγάπη … ψυχή νεκρή χωρίς ζωή.

  Και ιδού μας λέγει ο Λόγος της Αγάπης …από το δένδρο του αγαθού Θεού.
  «ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΩΣ ΕΑΥΤΟΝ» και η Αγάπη της Θείας Χάριτος του Ιησού Χριστού μας θα λάμψει μέσα στην καρδιά σου… από το φως της επίγνωσης του υιού του Θεού που είναι ό,τι η ψυχή σου …και ο Λόγος το Είναι σου… αδελφή ψυχή μου.

  Ένα το Άγιο Πνεύμα…
  και οι άνθρωποι σταγόνες της βροχής….
  μα ενδεδυμένοι όλοι και αγιασμένοι από την Ορθόδοξη Πόλη της θάλασσας του Θεού στην γη. Ορθόδοξοι Χριστιανοί και ευλογημένοι οι Έλληνες…. σήμερα νεκροί ψάχνουμε λύτρωση από τα δεινά της ύλης ……. και τα δεινά της ψυχής μας δεν νοιάζεται κανείς.

  Όλοι από μόνοι τους θεοί …. έχουν άποψη αν υπάρχει Θεός ή όχι… και έτσι υπερήφανοι ζουν για το εγώ τους προς τους άλλους ως ανώτεροι αυτοί… με χρήμα για δόξα… και σε αυτό δίνουν την δύναμη όλη της ψυχής τους… κηρύττοντας πως άλλη οδός δεν υπάρχει…

  Στο όνομα της Ελευθερίας και φύσης της ανθρώπινης Ουράνιας ψυχής… στο Άγιο Πνεύμα που από όλη την γη μόνο οι Άγιοι και οι Σοφοί ακούν… εσείς άνθρωποι της βαβυλωνίας της γης…
  ΤΑΠΕΙΝΩΘΕΙΤΕ… και αιτήστε από τον Κύριο του Ουρανού το Φως,
  δεχθείτε την ήττα σας από Αυτόν και δοξάστε την Αγάπη με την δική σας Αγάπη αδέλφια μου… Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Αγίας Σοφίας του Θεού την Εκκλησία…

  1. Αυτές οι φλυαρίες να μην πω μαλακιες ρίχνουν το επίπεδο του Έλληνα, παιδιαριζης, σοβαρέψου

   1. Εσύ τι αγχώνεσαι αφού δεν είσαι Έλληνας ? Μάθε πρώτα ορθογραφία και μετά να γράφεις σχόλια. Θρησκόληπτο πρόβατο !!

    1. εσυ ρε αθεο τσουτσεκι με το ονομα schwarze sonne εισε Ελληνας; αντε πανε κανε καμια θυσια στον δια για να σε σωσει παπαρα….

  2. Να ποντάρεις “σκουφάκι” – “σαγιoνάρες” και τις πυτζάμες του ανωτέρω….τρίδυμο….δεν χάνεις με τίποτα… Αφού όλοι πάνε για να τα προσκυνήσουν. Limit up 100%

 7. τελικά κυκλοφορούν πολλοί Βελόπουλοι ανάμεσά μας … “τον ρώτησα τον γέροντα ” … “μου είπε ο γέροντας”
  και άλλα συναφή … όμως ο Χριστιανός, οφείλει να πιστεύει στα όσα είπε ο Κύριος … καθώς, όπως δέχεται και η επίσημη Χριστιανική παράδοση, … ουδείς μετά Χριστόν προφήτης … σοβαρευτείτε λοιπόν …

Leave a Response