Η στρατιωτική διοίκηση στη Μιανμάρ θα απελευθερώσει 1.619 κρατούμενους

Κοινοποίηση:
ΒΙΡΜΑΝΙΑ

Στη Μιανμάρ , η στρατιωτική διοίκηση ανακοίνωσε ότι 1619 κρατούμενοι θα απελευθερωθούν λόγω των παραδοσιακών εορτών της Πρωτοχρονιάς.

Το τηλεοπτικό δίκτυο MRTV ανακοίνωσε ότι ο στρατιωτικός ηγέτης της Μιανμάρ, στρατηγός Min Aung Hlaing, έδωσε χάρη σε 1619 κρατούμενους, 42 από τους οποίους ήταν αλλοδαποί κρατούμενοι, λόγω της παραδοσιακής εορτής της Πρωτοχρονιάς, και ότι αυτοί οι άνθρωποι θα απελευθερωθούν.

Ο Κιν Σουέ, εκπρόσωπος της Μονάδας Φυλακών της Μιανμάρ, είπε ότι αυτοί που αφέθηκαν ελεύθεροι ήταν ως επί το πλείστον απλοί εγκληματίες ή καταδικάστηκαν για διακίνηση ναρκωτικών και ότι δεν γνώριζε αν ανάμεσά τους υπήρχαν πολιτικοί κρατούμενοι.

Αξιωματούχος από τη φυλακή Ινσεΐν της Γιανγκόν δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν απελευθερωθεί 160 κρατούμενοι, αλλά κανένας από αυτούς δεν έχει καταδικαστεί για πολιτικά εγκλήματα.

Ο Tun Kyi, μέλος της Ένωσης Πρώην Πολιτικών Κρατουμένων, είπε ότι δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πολιτικοί κρατούμενοι δεν απελευθερώθηκαν επειδή ο στρατηγός θεωρούσε εγκληματίες αυτούς που αντιτάχθηκαν στην κυβέρνησή του.

Στρατιωτικό πραξικόπημα στη Μιανμάρ

Ο στρατός της Μιανμάρ κατέλαβε την εξουσία την 1η Φεβρουαρίου 2021, μετά από καταγγελίες για νοθεία στις γενικές εκλογές του 2020 και πολιτική ένταση στη χώρα.

Ο στρατός είχε συλλάβει πολλούς αξιωματούχους και ηγέτες του κυβερνώντος κόμματος, ιδιαίτερα την de facto ηγέτη και υπουργό Εξωτερικών της χώρας Aung San Suu Kyi, και κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, 1.500 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη Μιανμάρ από το περσινό πραξικόπημα και περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: