Η στιγμή που το προσωπικό του AP εκκενώνει τα γραφεία του στη Λωρίδα της Γάζας -Λίγο πριν τον βομβαρδισμό του κτιρίου [BINTEO]

Κοινοποίηση:
DFDFGDFG

Στη δημοσιότητα έδωσε το Associated Press ένα βίντεο από την εκκένωση των γραφείων στη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ, λίγο πριν πληγεί από ισραηλινούς πυραύλους.

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είχε ειδοποιηθεί από πριν σχετικά με έναν επικείμενο ισραηλινό βομβαρδισμό, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Reuters και το κτίριο είχε εκκενωθεί.

Στο 12όροφο κτίριο στεγάζονταν πέρα από τα γραφεία του Associated Press και τα κεντρικά του τηλεοπτικού δικτύου Al-Jazeera, με το δίκτυο να αναμεταδίδει ζωντανά τις εικόνες του πύργου που κατέρρεε, μέσα σε ένα σύννεφο σκόνης.

Το βίντεο της εκκένωσης

Στο βίντεο του 1,5 λεπτού, διακρίνονται μέλη του προσωπικού του πρακτορείου ειδήσεων να αδειάζουν άρον – άρον τα γραφεία τους, παίρνοντας τα πολυτιμότερα αντικείμενά τους, καθώς και διάφορα έγγραφα. Οι περισσότεροι φορούν μάλιστα και τα κράνη τους αλλά και προστατευτικά γιλέκα με την λέξη «Press» τυπωμένη επάνω τους.

Λίγο μετά την κατάρρευση του κτιρίου, οι Ισραηλινές Αμυντικές δυνάμεις επιβεβαίωσαν τον βοβμαρδισμό του πολυώροφου κτιρίου στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνοντας πως το εν λόγω κτίριο το χρησιμοποιούσε η Χαμάς για στρατιωτικούς σκοπούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: