Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη: Πού θα βρέξει και πού θα χιονίσει

Κοινοποίηση:
720_687821_4ea106f869-8f25806d3653c489

Αστατος καιρός αναμένεται την Τρίτη, με βροχές στα δυτικά και στα βόρεια, καθώς επίσης, με χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα οκτώ μποφόρ, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αναλυτικότερα, αναμένονται αραιές νεφώσεις, που σταδιακά θα πυκνώσουν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Βροχές θα σημειωθούν στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στην Ήπειρο και στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στη Μακεδονία, στη Θράκη, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Ανατολική Θεσσαλία. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από μηδέν έως 10, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 12, στη Θεσσαλία από 4 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 16, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 18 και στην Κρήτη από 7 έως 19.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως σταδιακά θα ενισχυθούν σημαντικά και προς το βράδυ θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν και προς το βράδυ θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 7 έως 8 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στο Νότιο και από δυτικές στο Βόρειο Ιόνιο έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και από το μεσημέρι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: