“Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει μετοχές σε funds που αγοράζουν κόκκινα δάνεια” – Όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης στον αέρα τηλεοπτικού σταθμού προέβη σε μια σοβαρή καταγγελία (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
5c5c9caa825e6366b704b9d2

Σε μία σοβαρή καταγγελία προέβη ο Γιάνης Βαροφουφάκης, ο οποίος στον αέρα τηλεοπτικού σταθμού της Θεσσαλίας, διαμήνυσε πως ο κλειστός κύκλος της οικογένειάς του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατέχει μετοχές σε funds, τα οποία αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες.

Ειδικότερα, μιλώντας την Τρίτη στον τηλεοπτικό σταθμό Θεσσαλία TV, ο γ.γ. του ΜέΡα25 ανέφερε το εξής: «Μια τέτοια εποχή να δανείζεται το Ελληνικό δημόσιο 12 δισεκατομμύρια, αντί να τα ρίξει στο ΕΣΥ, να βοηθήσει τους αγρότες, να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους, να βοηθήσει τους οικοδόμους, να βοηθήσει τους δικηγόρους. Θα τα πάρει από τον ESM -μνημονιακό δάνειο- για να τα δώσει στα ταμεία του Delaware και του New Jersey, στα οποία βεβαίως έχει και μετοχές ο κλειστός κύκλος της οικογένειας Μητσοτάκη! Συγγνώμη που θα το πω, αλλά το λέω! Είναι βαρύ αλλά είναι αλήθεια όμως».

Η καταγγελία έχει βαρύτητα από τη στιγμή που την κάνει αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος. Απλά, σε δεύτερο επίπεδο, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα πρέπει να αποδείξει τα λεγόμενα του.

Αναλυτικά η διατύπωση που επέλεξε ο γ.γ. του ΜέΡΑ25:

«Το πιο βασικό -και πραγματικά εδώ πρόκειται για εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης- έχουν περάσει ένα νόμο, τον “Ηρακλή”, τον Δεκέμβριο, που δίνει το δικαίωμα στα ταμεία τα οποία αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια του κοσμάκη από τις τράπεζες, εάν τρεις συναπτούς μήνες δεν πάρουν τα χρήματα που τους χρωστάνε οι δανειολήπτες, να πάνε στον κύριο Μητσοτάκη και στον κύριο Σταϊκούρα και να ζητήσουν 12 δισεκατομμύρια, τα οποία το κράτος δεν έχει.

Ξέρετε που θα τα βρει: θα πάει στην Τρόικα να τα δανειστεί για να τα δώσει στα ταμεία. Αν είναι δυνατόν! Μια τέτοια εποχή να δανείζεται το Ελληνικό δημόσιο 12 δισεκατομμύρια, αντί να τα ρίξει στο ΕΣΥ, να βοηθήσει τους αγρότες, να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους, να βοηθήσει τους οικοδόμους, να βοηθήσει τους δικηγόρους. Θα τα πάρει από τον ESM -μνημονιακό δάνειο- για να τα δώσει στα ταμεία του Delaware και του New Jersey, στα οποία βεβαίως έχει και μετοχές ο κλειστός κύκλος της οικογένειας Μητσοτάκη! Συγγνώμη που θα το πω, αλλά το λέω! Είναι βαρύ αλλά είναι αλήθεια όμως. 

Πράξη νομοθετικού περιεχομένου κύριε Μητσοτάκη, να παγώσετε τον “Ηρακλή” σήμερα. Αλλιώς θα σας θεωρήσουμε ύποπτο!

Γιατί να ενισχύσουμε με νέο δημόσιο χρέος τα ταμεία, τα funds;»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Η τιμη της αληθειας σου ειναι τιμη σου.
    Εγω παντως να ξερεις δε σε βλεπω πατριωτη.

  2. Δεν μου κάνει καμία εντύπωση, άλλωστε ο κύριος Της Ντόρας, έχει αναπτύξει μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα με Τούρκους, γιαυτό και ίδια μας είπε από την αρχή του χρόνου, πως Καστελλόριζο γιόκ. Μην ξεχνάτε τα τουρκικά κεφαλαία στα ΜΜΕ, σε αυτά που δραστηριοποιούνται μέλη της οικογένειας. Βέβαια, στη ΝΔ ζήλεψαν πολλοί τις κονόμες του (Α)ριστερού Παπαδημούλη, θυμηθείτε τους αδελφούς Σιουφα, τους νεοδημοκράτες μεγαλοδικηγόρους των φαν και άλλους. Στη ΝΔ δεν έχουν τσίπα, δεν έχουν ήθος, δεν έχουν καμία από τις αξίες του ιδρυτή του κόμματος, μόνο για τη μάσα και την προδοσία ενδιαφέρονται. Έπεσαν με τα μούτρα για φαΐ, στις σάρκες των Ελλήνων και της πατρίδας μας.

  3. Οι μπαρουφες του μπαρουφα. Μεγαλος πατριωτης ο γλεζος. Fuck you baroufa.

Comments are closed.