Η νέα υποθαλάσσια σήραγγα της Ελλάδας – Σε ποιο μέρος θα κατασκευαστεί

Κοινοποίηση:
road-tunnel-ipothalasia-siragga-zeuksi-maliakou-1536x864

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, στο πλαίσιο συναντήσεων με φορείς και επιθεωρήσεις έργων στο Άκτιο και τη Λευκάδα, επισκέφτηκε το σημείο απ’ όπου θα ξεκινήσει η υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας – Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, συνόδευσε τον κ. Ταχιάο -μεταξύ άλλων- στην είσοδο της Λευκάδας, στο Κάστρο, από όπου θα ξεκινήσει η υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας – Αιτωλοακαρνανίας, ένα έργο που βρίσκεται σε φάση ωρίμανσης, αλλά θεωρείται στρατηγικής σημασίας, καθώς θα βελτιώσει το τουριστικό προϊόν και θα αποτελέσει αντίδοτο στις μεγάλες ουρές οχημάτων που σχηματίζονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μην ξεχνάμε ότι σήμερα η σύνδεση γίνεται με μεταλλική, αρθρωτή ως προς την προβλήτα, γέφυρα στη θέση Κάστρο που είναι περιστρεφόμενη και πλαγιοδετεί για την απελευθέρωση του διαύλου ανά τακτά χρονικά διαστήματα, διακόπτοντας την οδική κυκλοφορία.

Η υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία μέσω σήραγγας είναι μια φυσική συνέχεια της Αμβρακίας Οδού (μέσω και του έργου της διπλής οδικής σύνδεσης της Λευκάδας).

Με βάση τον παλιό διαγωνισμό (σύμβαση παραχώρησης), οποίος δεν προχώρησε, θα κατασκευαζόταν οδικό τμήμα μήκους 3 χλμ. συμπεριλαμβανομένης υποθαλάσσιας σήραγγας μήκους 1,1 χλμ., από τα οποία τα 450 μ. αφορούσαν στο τμήμα κλειστής διατομής, ενώ 310 και 270 μ. αφορούσαν στις προσβάσεις εισόδου και εξόδου αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ταχιάος -μεταξύ άλλων- διένυσε τον δρόμο Άκτιο-Αμβρακία μέχρι την υποθαλάσσια σήραγγα της Πρέβεζας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με εξαίρεση ένα σημείο στο ύψος του Δρυμού όπου υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα και πρέπει να γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, τα έργα στο δρόμο έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και το έργο θα παραδοθεί σύντομα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Aχαχα..Όσο έγινε η υποθαλάσσια του Θερμαϊκού θα γίνει και αυτή…Σανό πουλάει η ΝΔ….Θα κονομίσουνε οι εργολάβοι και δεν θα γίνει τίποτα!!!!

Comments are closed.