Η μοναδική πόλη στον πλανήτη που απαγορεύεται το wi-fi, το κινητό και η τηλεόραση!

Κοινοποίηση:
hgfjgh

Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι υπάρχει μια πόλη στην οποία οι κάτοικοι ζουν χωρίς διαδίκτυο, κινητά τηλέφωνα, τηλεόραση, ακόμα και ραδιόφωνο;

Και όμως υπάρχει! Ο λόγος για την Green Bank στην Δυτική Βιρτζίνια, της οποία οι κάτοικοι απαγορεύεται να χρησιμοποιούν wi-fi, κινητό τηλέφωνο και ασύρματα δίκτυα γενικά. Ο λόγος για αυτό; Η πόλη βρίσκεται στην Αμερικανική Ζώνη Παύσης Εκπομπών, μια περιοχή περίπου 33.600 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην οποία απαγορεύεται δια νόμου οποιοδήποτε είδος ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, καθώς εκεί λειτουργεί το μεγαλύτερο κινητό ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου, το Robert C. Byrd Green Bank Radio Telescope (GBT).

Το πλήρως κατευθυνόμενο ραδιοτηλεσκόπιο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1956, έχει ύψος περίπου 148 μέτρα και απαιτεί σχεδόν πλήρη απουσία ραδιοκυμάτων για να λειτουργήσει. Μπορεί να γυρίσει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, επιτρέποντάς του να δείχνει σε οποιαδήποτε περιοχή του ουρανού. Αυτό σημαίνει ότι οι 180 κάτοικοι της πόλης δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τίποτα απ’όσα αναφέραμε παραπάνω.

Ωστόσο, όσοι κάτοικοι το επιθυμούν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ενσύρματο internet και τηλέφωνο, ενώ δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία wi-fi σε tablet και κονσόλες παιχνιδιών.

Η Green Bank προσελκύει ιδιαίτερα τα άτομα που πιστεύουν ότι πάσχουν από τη λεγόμενη “ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία” (EHS). Οι πάσχοντες από EHS πιστεύουν ότι ορισμένα πράγματα στη σύγχρονη ζωή, όπως τα τηλέφωνα, τα ψυγεία και οι φούρνοι μικροκυμάτων, τους αρρωσταίνουν. Δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι πραγματική ασθένεια, αλλά υποθέτουμε ότι εξακολουθεί να είναι ωραίο που η Green Bank τους παρέχει ένα καταφύγιο.

Το άλλο θετικό του να ζεις σε μια κοινότητα όπως η Green Bank είναι ότι μπορείς βασικά να αποκοπείς εντελώς από τον έξω κόσμο. Είναι μια απόδραση από τους ενοχλητικούς συγγενείς του Facebook που σχολιάζουν στον τοίχο σου, από τα τρολ του Twitter και από τους επιχειρηματίες του LinkedIn που επιδεικνύονται όλη την ώρα. Απόλυτη “εικονική” σιωπή. Δεν ακούγεται πολύ ωραίο;

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: