Η μεγάλη «πληγή» της Αθηνάς Ωνάση: Ο άνθρωπος που εμπιστεύτηκαν την περιουσία του Αριστοτέλη και εκείνος κόντεψε να τα κλέψει όλα

Κοινοποίηση:
cscscsscs

Η χρυσή κληρονόμος έχει περάσει πολλές τραυματικές απώλειες από μικρή ηλικία. Είδε την μητέρα της να πεθαίνει ενώ ήταν ακόμα τριών χρονών παιδάκι και μετά ακολούθησαν και άλλες τραγωδίες με τον πατέρα της να μην είναι δίπλα της.

Για τη μητέρα της, ο γάμος με τον Γάλλο επιχειρηματία και κληρονόμο φαρμακοβιομηχανίας Τιερί Ρουσέλ ήταν ο τέταρτος. Λίγο καιρό μετά τη γέννηση της Αθηνάς ανακάλυψε ότι εκείνος διατηρούσε παράνομη σχέση με το μοντέλο από την Ελβετία Marianne «Gaby» Landhage, που ήταν επί χρόνια αγαπημένη του και είχε φέρει και εκείνη στον κόσμο την ίδια ακριβώς περίοδο έναν γιο. Η Χριστίνα όμως αγαπούσε τον σύζυγο της και στην αρχή του πρότεινε να μείνουν όλοι μαζί, κάτι που εκείνος δεν δέχτηκε αφού η Landhage ήταν έγκυος ξανά, γεγονός που έφερε και την οριστική ρήξη.

Μετά το διαζύγιο του ζευγαριού η Αθηνά μεγαλώνει με τη μητέρα της ανάμεσα σε Γαλλία και Ελβετία. Το 1988 όμως η Χριστίνα Ωνάση βρίσκεται νεκρή στη μπανιέρα του σπιτιού της στο Buenos Aires με την αιτία θανάτου να είναι ανακοπή καρδιάς από πνευμονικό οίδημα.

Αθηνά Ωνάση: Ο πατέρας της νοιάστηκε πιο πολύ για τα χρήματα παρά για την Αθηνά

Η 3 μόλις ετών Αθηνά βρίσκεται υπό την κηδεμονία του πατέρα της και μετακομίζει μαζί του, με την μητριά της και τα 3 πλέον ετεροθαλή αδέρφια της στο χωριό Lussy-sur-Morges λίγο έξω από την Λωζάνη. Το πιο πλούσιο κορίτσι στον κόσμο, είχε κληρονομήσει την περιουσία της μητέρας της που ήταν το 55% της περιουσίας του παππού της και προοριζόταν να προεδρεύσει και στο Ίδρυμα Onassis που εκείνος δημιούργησε προς τιμήν του γιου του και στο οποίο πήγε το υπόλοιπο κομμάτι της περιουσίας. Διαχειριστές είχαν οριστεί από την Χριστίνα Ωνάση ένα συμβούλιο 4 έμπιστων ανθρώπων της και ο Ρουσέλ.

Η Αθηνά ακολούθησε βασική σχολική εκπαίδευση γαλλικού προτύπου στη Λωζάνη και ολοκλήρωσε το Baccalauréat της στις Βρυξέλλες το καλοκαίρι του 2003. Ο πατέρας της αποφάσισε να την αποκόψει από καθετί ελληνικό, παρακάμπτοντας το συμφωνητικό που είχε υπογράψει με την Χριστίνα στο διαζύγιο τους και όριζε ότι η κόρη τους θα μεγάλωνε ως Χριστιανή Ορθόδοξη και θα μιλούσε τέλεια ελληνικά.

Επιπλέον, προσπαθούσε επί 10 χρόνια να πάρει τον έλεγχο της διαχείρισης της περιουσίας της Αθηνάς προσβάλλοντας το συμβούλιο για λάθος διαχείριση, υπεξαίρεση ακόμα και απόπειρα απαγωγής. Τελικά κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των $13 εκατομμυρίων τον χρόνο για το μεγάλωμα της και η περιουσία να μεταφερθεί σε ελβετική ελεγκτική εταιρεία μέχρι εκείνη να κλείσει τα 18. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι ως παιδί δεν της έδινε περισσότερο χαρτζιλίκι από τα αδέλφια της, «Θέλω να ξέρει ότι τα χρήματα δεν είναι ένα χρυσό άγαλμα που πρέπει να σεβόμαστε».

Η Αθηνά ωστόσο μάζευε τα χρήματα αυτά για να τα ξοδέψει στα άλογα της. Από μικρή ηλικία ασχολούνταν με την ιππασία και είχε καταφέρει να είναι μία ανταγωνιστική άλτης. Το 2001 μάλιστα είχε τερματίσει δεύτερη σε μια εκδήλωση στο Jerez της Ισπανίας. Στα 17 της η ίδια διεκδικεί την ανεξαρτησία από την πατέρα της και μετακομίζει στις Βρυξέλλες για να κυνηγήσει το μεγάλο της πάθος. Εκεί, στην υψηλού κύρους ακαδημία Nelson Pessoa συναντά για πρώτη φορά τον μέλλοντα σύζυγο της Βραζιλιάνο ιππέα και πατέρα του παιδιού της, Αλβάρο, με τον οποίο και παντρεύτηκε, αφήνοντας εντελώς πίσω τον πατέρα της.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ο πατέρας της Αθηνάς Ωνάση ήταν ένας αδίστακτος, πονηρός, αλήτης.
    Επίτηδες έκρυψε από την Αθηνά την μεγάλη ιστορία της οικογένειας της, και την απόκοψε από τις ελληνικές της ρίζες.

    Το ίδιο και ο αλήτης, ύπουλος Alvaro de Miranda Neto, που παρίστανε τον «σύζυγο» και τον «ερωτευμένο» στην αθώα Αθηνά Ωνάση.

    Η Αθηνά Ωνάση και τους δύο τους έχεσε, και τους έδιωξε με τις κλωτσιές από τη ζωή της.

Leave a Response