Η μεγάλη αδικία με 9 επιχειρήματα: Εξαγορά χρόνου στρατιωτικής θητείας ως συντάξιμου χρόνου

Κοινοποίηση:
stratos

Δείτε τι αναφέρει αναγνώστης του makeleio.gr με μήνυμα που έστειλε πριν λίγο στην ηλεκτρονική μας θυρίδα.

“Αφορά την εξαγορά του χρόνου της στρατιωτικής θητείας ως συντάξιμου χρόνου.

Προσωπικά κατέθεσα αίτηση νομικής γνωμάτευσης επί του θέματος μέσω συλλόγου εργαζομένων εδώ κι ένα χρόνο κι ακόμα την περιμένω να εκδοθεί (μάλλον το συρτάρι ήταν βαθύ).

Θεωρώ όπως και κάθε λογικός άνθρωπος που υπηρέτησε την Πατρίδα πως η νομοθετική ρύθμιση (περί εξαγοράς) είναι αντισυνταγματική και παράνομη αφού:

1. Ως οπλίτες ήμασταν ασφαλισμένοι και λαμβάναμε μισθό, άρα θεωρητικά δικαιολογούνται αντίστοιχα ένσημα, όποιας αξίας κι αν ήταν αυτά, π.χ. λαμβάναμε μισθό 120 δραχμές:30 ημέρες = 4 δραχμές ημερησίως (άρα επί του ποσού αυτού δεν υπήρχαν κρατήσεις;)
Ο στρατός τα χρήματα αυτά τα θεωρούσε μισθό κι όχι επίδομα ή ενίσχυση, κι ακόμα έτσι είναι νομίζω.
2. Υπηρέτησα επί δύο χρόνια και θα πληρώσω κι από πάνω ένα ποσό που θα ανέρχεται στο 1/3 περίπου του εφ’ άπαξ που μου αναλογεί μετά από 37 χρόνια υπηρεσίας;
3. Ως σύννομη πολιτεία θεωρεί και τα δύο φύλα ισότιμα και με ίσα δικαιώματα και καθημερινά στήλες επί στηλών αφιερώνονται στο θέμα αυτό. Τότε πρέπει να αποκαταστήσει την αδικία στους άρρενες που επί δύο χρόνια υπηρετούσαν την Πατρίδα ενώ τα θήλεα άτομα (στο ίδιο χρονικό διάστημα) “εκμεταλευόταν” το χρόνο για απόκτηση μεταπτυχιακών τίτλων, τίτλων ξένων γλωσσών, κ.α. με αποτέλεσμα να καταλαμβάνουν θέσεις που ιεραρχικά δεν δικαιούνταν/δικαιούνται.
4. Πόσα και πόσα παραδείγματα διευθυντικών θέσεων (και όχι μόνο) μπορεί να επικαλεστεί κανείς, όπου αναρριχήθηκε το γυναικείο φύλο.
5. Ο Συνήγορος του πολίτη “δεν άκουσε” τίποτα γι’ αυτό το θέμα της εξαγοράς.
6. Αυτοί που νομοθετούν δεν βλέπουν την καταφανέστατη αδικία; Κάτι που πριν μια εικοσαετία περίπου δεν ίσχυε (από το Ρέππα και μετά άλλαξε νομίζω).
7. Μήπως είναι ένα καλό εισπρακτικό μέτρο;
8. Υπάρχει δεδικασμένο στην Τρίπολη (αν ενθυμούμαι καλά και σωστά είχα διαβάσει πριν 15 χρόνια περίπου) όπου δικαιώθηκε ο προσφεύγων για το σχετικό θέμα.
9. Με τέτοιες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό περιμένουν να υπηρετήσουν οι νέοι την πατρίδα όταν και άμα χρειαστεί;”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

 1. το λιγότερο λιγότερο που μπορεί να να κάνη η πολιτεία για ενα φόρο τιμής σε αυτούς που την υπηρετήσαν δωρεάν πληρώνοντας και από πάνω οι γονείς τους είναι να αναγνωριστούν τα ένσημα της στρατιωτικής θητείας ΔΩΡΕΑΝ ! Άλλα τι περιμένεις από τέτοια λαμόγια πολίτικους που έχουμε ούτε ένα κόμμα δεν έχει αναφέρει τίποτα τόσα χρόνια στην βουλή έστω μια ερώτηση έτσι για τους τύπους.

 2. ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 40-45% ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ , ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΟΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Η ΦΥΣΗ , ΕΝΩ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ(ΜΠΑΝΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ) ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΨΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΑ ….. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΡΙΣΕΨΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ, ΕΝΩ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΑΨΟΓΑ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΕΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΕΣ

 3. Εσυ μισογυνη στην τρυπα σου, απ την μια βλέπεις γυναικα με στολη και βγαζεις σπυρια και σκουζεις ότι οι γυναικες δεν κανουν για στρατο αλλα μονο για νοικοκυριο και να γεννανε παιδια,και απ την άλλη οποτε σε βολευει λες να υπηρετουν κανονικα στον στρατο …ξυδακι καθυστερημενε ουγκανε!!!

  1. Ελλεινίδα άνοιξε τα στραβά σου,το σύνταγμα μιλάει για ίσες υποχρεώσεις,δεν το έβγαλα από το μυαλό μου.Εφ’όσον δεν έχετε ίσες υποχρεώσεις,όπως λέει το σύνταγμα,δεν θα έπρεπε να έχετε και ίσα δικαιώματα ή τουλάχιστον να υπόκεισθε στις ίδιες συνέπειες(πρόστιμο και απαγόρευση δουλειάς στο δημόσιο)όπως και οι άντρες.Πού ακριβώς έγραψα ότι οι γυναίκες κάνουν μόνο για νοικοκυριό,παραισθήσεις έχεις?Αν θέλετε ισότητα,θα δεχτείτε και τις υποχρεώσεις της,αλλά όταν μιλάτε για ισότητα,εννοείτε μόνο τα προνόμια βεβαίως.Αν θέλετε μονιμότητα στο στρατό,γλυκές αγελάδες,να δεχτείτε και τις υποχρεώσεις.Σου μιλάω σαν να είσαι γυναίκα επειδή δεν θεωρώ τους αιδιοείλωτες,άνδρες.
   Αν είσαι γυναίκα,δεν με παραξενεύουν οι ασυναρτησίες που γράφεις.Αν είσαι άντρας όμως,απλά αποδεικνύεις τα λεγόμενα μου για τους ηλίθιους είλωτες των γυναικών.Είσαι και παγανιστής βλέπω,κάθε μέρα προσκυνάς το χρυσό αιδίο που έχεις στο σαλόνι ή την χρυσή αγελάδα που έχεις για γυναίκα?

 4. Το σύνταγμα λέει,έλληνες και ελληνίδες πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ,αλλά για κάποιο λόγο μόνο οι άντρες έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ θητεία. Αν δεν υπηρετήσεις,φάε 6000 πρόστιμο,α ναι και δεν μπορείς να δουλέψεις στο δημόσιο.Οι γυναίκες που δεν υπηρετούν γιατί δεν έχουν το ίδιο πρόστιμο τότε και πώς δουλεύουν στο δημόσιο?Απολαύστε ισότητα,ηλίθιοι άνδρες.
  Όπως λέει και στην φάρμα των ζώων,όλοι είμαστε ίσοι,απλά κάποιοι(κάποιες) είναι πιο ίσοι.Απλά πράματα

  1. ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΤΑΜΕΙΨΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΑΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ

 5. Με τέτοιες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό περιμένουν να υπηρετήσουν οι νέοι την πατρίδα όταν και άμα χρειαστεί;»

  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
  ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΛΕΝΕ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Leave a Response