Η λέξη που δεν πρέπει να αναζητήσετε ποτέ στην Google – Την έψαξε γυναίκα και έχασε 305.000 ευρώ

Κοινοποίηση:
google

Απίστευτο και όμως αληθινό!

Το αστρονομικό ποσό των 305.000 χιλιάδων ευρώ έχασε μια γυναίκα από την Αυστραλία, με μια απλή αναζήτηση στην Google.

Η Αυστραλή Jo O’Brien, πέτυχε διακανονισμό διαζυγίου ύψους 500.000 δολαρίων Αυστραλίας, τα οποία αντιστοιχούν στο ανωτέρω ποσό σε ευρώ. Τα χρήματα μπήκαν σε επενδυτικό λογαριασμό όμως στην συνέχεια εξαφανίστηκαν. Η O’Brien έστειλε τα στοιχεία του τραπεζικού της λογαριασμού σε μια σελίδα σύγκρισης επιτοκίων, που όπως αποδείχθηκε ήταν ψεύτικη.

Η γυναίκα αναζήτησε στην Google τον όρο «Τα καλύτερα επιτόκια επενδύσεων ορισμένου χρόνου». Η αναζήτηση της Google της έβγαλε την ψεύτικη σελίδα στους πρώτους συνδέσμους. Όπως αποδείχθηκε όμως η σελίδα είχε δημιουργηθεί από απατεώνες.

Την επόμενη μέρα, η Jo δέχθηκε τρεις κλήσεις από άνδρες που δήλωσαν υπάλληλοι διαφορετικών εταιρειών παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Οι άνδρες χρησιμοποίησαν πραγματικά ονόματα υπαλλήλων από αυτές τις εταιρίες. Η γυναίκα έλεγξε τα ονόματα στις ιστοσελίδες των εταιριών και τα τηλέφωνα από τα οποία δέχθηκε την κλήση και όλα έδειχναν εντάξει. Οι άνδρες της πρόσφεραν καλύτερα επιτόκια για τις καταθέσεις της.

Στην συνέχεια, οι απατεώνες έδωσαν στην Jo έναν λογαριασμό στην National Australia Bank, ισχυριζόμενοι πως ο λογαριασμός δημιουργήθηκε για εκείνη και ήταν συνδεδεμένος με το τοπικό κατάστημα στην Μελβούρνη. Η Jo μετέφερε τα χρήματα εκεί, όμως σύντομα θα μάθαινε την πικρή αλήθεια. Τα χρήματα που έστειλε πήγαν σε έναν εταιρικό λογαριασμό και από εκεί έφυγαν για offshore εταιρία.

«Μου είπαν: “Ορίστε ο αριθμός του λογαριασμού όταν θα είστε έτοιμη να κάνετε την πρώτη μεταφορά’», αφηγήθηκε η Jo. «Δεν ήταν βιαστικό, δεν μου φάνηκε ύποπτο ή κάτι τέτοιο».

Η Jo έλαβε μήνυμα από την τράπεζά της, για να επικοινωνήσει άμεσα μαζί τους, καθώς υπήρχαν υποψίες πως είχε πέσει θύμα απάτης.

Η τράπεζα επέτρεψε να γίνει η μεταφορά, καθώς ήταν από την ίδια την Jo, κάτι που συμβαίνει σε όλες τις τράπεζες. Συνολικά έγιναν πέντε ξεχωριστές συναλλαγές ύψους 500.000 δολαρίων Αυστραλίας, σε διάστημα δύο εβδομάδων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ο άνθρωπος αυτός πρέπει να μπει σε ψυχιατρείο. Το δείχνει κάθε μέρα. Δυστυχώς μεγαλώνει το ίδιο και χειρότερα τον γιο του. Το άλλο; Είναι δυνατόν να πηγαίνει πασχαλιάτικα εκκλησία και να μην δείχνουν μάνα και πατέρας στα παιδιά πριν πάνε εκκλησία πως κάνουν τον σταυρό τους; Ειδικά η κόρη του όποιος είδε όλο το βίντεο έκανε τον σταυρό σαν το σήμα τον γκρίζων λύκων και του έξω απο εδώ. Έλεος ρε παιδιά. Καλά για τα σχολεία που πήγαν δεν το συζητάμε. Ούτε θρησκευτικά ούτε τίποτα. Καθαρά πάνε για ψήφους. Ο κόσμος ελπίζω να τα βλέπει αυτά. Ο Γεωργιάδης τα ίδια. το Πάσχα απάτη το Άγιο φως, μάγος ο Αβραάμ αλλά εκκλησία για τους ψήφους θα πάει.

    1. μπαρμπα, μάλλον έχεις μπερδευτεί γενικότερα… το μόνο που θέλω να σχολιάσω αφορά την ερώτηση σου εάν ο κόσμος τα βλέπει αυτά… τα πάντα βλέπει ο κόσμος,και ο κόσμος μπορεί και κρίνει,εσενα,εμενα,τους πολιτικούς,την εκκλησία. εσύ όμως επιμένεις να τα βλέπεις μονόπλευρα …

Leave a Response