Όλο το άρθρο: Η κυρά-Κατερίνα η κορδελιάστρα, χαράζει την εθνική πολιτική της χώρας; Γράφει ο Στέφανος Σ. Χίος

Κοινοποίηση:
panagopoulou_6

Κυρία-Κατερίνα, μήπως σου περισσεύει ένα τριημεράκι και για μας στο κότερο; 

 “Mοδίστρες και κομμώτριες , θα `ρθουν να σε στολίσουν

Τα όργανα θα παίζουνε , απόψε στη γιορτή σου”.

(Λαϊκό άσμα, αφιερωμένο εξαιρετικά, εις την χήραν του “πατριάρχη της κρουαζιέρας”, Περικλή Παναγόπουλου του αποδημήσαντος ες Κύριον, κατά τα ρηθέντα της συζύγου του, Κατερίνας Ναυπλιώτου-Παναγοπούλου)

panagopoulou_1

 Η “καλοδιατηρημένη” πρώην μοδίστρα του Κολωνακίου χαράζει την εθνική πολιτική της χώρας;  

“Ψωμί κι ελιά και Κώτσο, βασιλιά”, έλεγαν κάποτε περιπαικτικά για τους δεξιούς αυτού του τόπου- οι κομμουνιστές- οι οποίοι δεξιοί είχαν εμμονές με τα σκληρά “τσιμεντένια” συντηρητικά πρότυπα, του τρίπτυχου “Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια”, τα οποία γαλούχησαν τις επόμενες γενιές και τις μπόλιασαν με το δόγμα της επιβίωσης του κοινωνικού ιστού. Σήμερα, μάθαμε από τους μπολσεβίκους κυβερνήτες, ένα άλλο αξίωμα: Εάν δεν περάσεις από το κότερο μεγαλοκαπιταλιστή για να ξεκουραστείς, δεν μπορείς να λέγεσαι πρωθυπουργός.

Το αξίωμα αυτό, προσεπάθησε σε χθεσινή της “εξομολόγηση” σε δύο φίλους δημοσιογράφους που έκαναν άψογα την δουλειά τους, να περάσει με διατρητικό ύφος (όχι με διάτρητο, κατά τον αγράμματο Αλέξη), η “καραβοτσακισμένη” χήρα του πολυεκατομμυριούχου , αποβιώσαντος εφοπλιστού, Περικλή Παναγόπουλου, ενός πραγματικού αριστοκράτη χαμηλού προφίλ στο ευρύτερο κοινό που έγινε κατά λάθος διάσημος από την ανεξιχνίαστη (κατά το μέρος των λύτρων και του κρησφύγετου) υπόθεση απαγωγής του από το οργανωμένο έγκλημα.

Η κυρία Παναγοπούλου, λοιπόν, υποστηρίζει, μέσες- άκρες: Το να χώνεσαι κρυφά  σαν τον κλέφτη και τον χειρότερο λωποδύτη, στο πολυτελές σκάφος ενός λεφτά, χωρίς να το λες στον λαό σου, ο οποίος εξακολουθεί να θρηνεί τους νεκρούς του από ένα εθνικό ολοκαύτωμα, δεν αποτελεί πολιτική αμαρτία.

—–Η παιδεία της κυρίας Παναγοπούλου, αυτά της επιτρέπει να λέει;

Ποια όμως είναι η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου; Η συνάντησή της- σύμφωνα με όσα έχουν γραφεί- με τον μέλλοντα καπιταλιστή σύζυγό της, ήταν εντελώς τυχαία και οφείλεται σε ένα… λάθος του Περικλή Παναγόπουλου! Ήταν περίπου τριάντα χρόνια πριν όταν ο γνωστός εφοπλιστής βρέθηκε σε πολυκατοικία στην οδό Χάρητος στο Κολωνάκι για να συναντήσει έναν αρχιτέκτονα. Όμως αντί να χτυπήσει το κουδούνι του αρχιτεκτονικού γραφείου, χτύπησε το κουδούνι ενός… ατελιέ υψηλής ραπτικής (μοδιστράδικο). Την πόρτα ανοίγει τότε η μελαχρινή Κατερίνα Ναυπλιώτου, σχεδιάστρια τότε… υψηλής ραπτικής που δημιουργούσε βραδινές τουαλέτες για τις κυρίες της καλής κοινωνίας. Τότε ήταν παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού, όμως ο έρωτας με τον Περικλή Παναγόπουλο ήταν κεραυνοβόλος! Πάντα έτσι γίνεται!  Ο εφοπλιστής ήταν παντρεμένος με την Μπρούνα και είχε δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο και την Ειρήνη, όμως πήρε διαζύγιο και παντρεύτηκε την Κατερίνα Ναυπλιώτου, η οποία υιοθετεί το επώνυμο του συζύγου της και αναπτύσσει αργότερα έντονη φιλανθρωπική και κοινωνική δράση.  Η ίδια σε συνέντευξή της έχει δηλώσει ότι το μεγαλύτερο μάθημα ζωής που πήρε από τον γνωστό εφοπλιστή είναι ότι η μοίρα των Ελλήνων βρίσκεται στην οικουμένη. Ότι η ζωή και η επιτυχία δε χαρίζονται, αλλά κατακτούνται. Αυτά έχει πει η ίδια αλλά δεν τα τηρεί. Κάνοντας παρέα με τον σημερινό ψεύτη, προδότη και ανίκανο πρωθυπουργό. Α, και μια λεπτομέρεια: Κυρία Παναγοπούλου, οι πατριάρχες της ελληνικής κρουαζιέρας ήταν-πριν από τον σύζυγό σας- ο Τυπάλδος και ο Χαράλαμπος Κιοσέογλου. Αν τους έχετε ακουστά. Μάλιστα, αν δεν κάνουμε λάθος, ο μακαρίτης ο σύζυγός σας, ήταν κάποτε υπάλληλος του δεύτερου. Τον οποίον και είχε απολύσει. Αν δεν κάνουμε λάθος…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Χμμμ και φαίνεται πρόθυμη να τα κάνει όλα η κυρία και να βουτηχτεί στην ακολασία.

  2. Κάποτε μας κυβερνούσε μια αεροσυνοδός!! Το ξεχάσατε;;; Ε, τωρα μια μοδίστρα. Αύριο;;; Ποιος ξέρει. Μπορει καμια ιερόδουλη. Στην Ελλαδα οοολα παίζουν. Και μέχρι να ξυπνησουν οι Ελληνες, ουουου, εχουμε καιρο!!

Leave a Response