Η κυβέρνηση αναβάλλει την αύξηση του κατώτατου μισθού. Υπακούει στους βιομήχανους κι εφοπλιστές κ’ πουλάει τους εργαζόμενους. Τι είχε γράψει το ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Κοινοποίηση:
katotatos-misthos

Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου μπαίνει πλέον το σενάριο η αύξηση να μετατεθεί για το 2021 και το ποσό να φθάνει το 7%, καθώς δεν θέλει να επηρεαστεί η απασχόληση.

Εάν η κυβέρνηση εφαρμόσει το σενάριο αυτό, από τον Ιανουάριο του 2021 ο εργαζόμενος θα δει στη τσέπη καθαρά 38 € το μήνα  ενώ θα έχει ένα κέρδος της τάξεως των 532€ /χρόνο περίπου δηλαδή ένα ακόμη μισθό.

Αυτοί που εισηγούνται αναβολή της αύξησης θεωρούν ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από τον Ιούνιο θα αυξήσει κατά ένα μικρό ποσοστό το διαθέσιμο εισόδημα των μισθωτών.

Εξακολουθεί να υπάρχει και το σενάριο η κυβέρνηση τελικά να ακολουθήσει την προεκλογική της δέσμευση και να αυξήσει το κατώτατο μισθό κατά το διπλάσιο του ρυθμού ανάπτυξης.

Αυτό μεταφράζεται σε μία αύξηση της τάξεως του 4%-5% από τον Ιούλιο. Σε αυτή τη περίπτωση ο εργαζόμενος θα δει στη τσέπη του διαφορά 22-27€ καθαρά δηλαδή το χρόνο 308€-378€ καθαρά.

Παρόλα αυτά φορείς της αγοράς υποστηρίζουν πως η αύξηση του κατώτατου μισθού θα πρέπει να συνοδευτεί και με άλλες μεταρρυθμίσεις.

Συμπερασμα: Πάπαλα.

Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ είχε επισημάνει, την δεύτερη σκέψη και την οπισθοχώρηση από τις 14-2.

makeleio-katotatosmakeleio-katotatos

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: