Η καραμέλα της ατομικής ευθύνης! Όλοι φταίνε, αλλά κανείς δεν φταίει! “Η Αττική άντεξε” είπε ο Πατούλης

Κοινοποίηση:
giorgos-patoulis1

Για τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Μπάλλος» μίλησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στο MEGA το πρωί τού Σαββάτου.

«Η Αττική άντεξε. Δεν είδαμε τις εικόνες του παρελθόντος παρά το ότι είχαμε ακραία φαινόμενα. Με τις πυρκαγιές του καλοκαιριού υπήρχαν προβλήματα, έχουν δημιουργήσει αδυναμία απορρόφησης του νερού. Και ο Κηφισός κράτησε» είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχει έριξε ευθύνες στον οδηγό του λεωφορείου που βυθίστηκε στη Ποσειδώνος.

«Πώς ένα λεωφορείο δε σταμάτησε και πήγε να περάσει βλέποντας μια λίμνη μπροστά του; Όταν δίνουμε οδηγίες για το φαινόμενο που έρχεται, πρέπει όλοι να έχουμε και μια ατομική ευθύνη», ανέφερε σχετικά.

«Υπάρχουν αντιπλημμυρικά δεκαετιών που δεν έχουν γίνει, δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε δύο χρόνια. Υπήρχαν και οι πυρκαγιές, προφανώς χρειάζονται και άλλα αντιπλημμυρικά έργα. Η Αττική όμως άντεξε. Δεν είχε μεγάλες εντάσεις ή τεράστια προβλήματα», τόνισε ο ίδιος.

«Η θωράκιση της Αττικής δεν είναι ζήτημα μόνο μιας περιφέρειας. Είναι ένα συνολικότερο ζήτημα. Η περιφέρεια κινείται με συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Σε ό,τι αφορά στα ρέματα της δικής μας αρμοδιότητας, ο καθαρισμός είχε γίνει, είδαμε αντανακλαστικά, δεν είδαμε πλημμυρισμένες συνοικίες με τεράστια προβλήματα. Κάναμε αυτό που έπρεπε. Αν ο Κολωνός πλημμύρισε δε θα λογοδοτήσουμε όλοι επειδή ο δήμος δεν είχε καθαρίσει το φρεάτιο», εξήγησε κλείνοντας ο κ. Πατούλης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Δηλαδή για να μην «αντέξει» η Αττική τι πρέπει να γίνει; Να αφανιστεί;

  2. Φταίει φυσικά κάποιος. Ο ανάδρομος Ερμής. Ο καιρός πάντα έτσι ήταν τέτοια εποχή, όμως οι υπεύθυνοι άνθρωποι και όχι τα δίποδα παίρνουν προληπτικά μέτρα. Αλλιώς δεν αξίζουν τους μεγάλους μισθούς, να τσακιστούν να φύγουν!

Leave a Response