Η κακοκαιρία “εξαφάνισε” τη δυτική Αχαΐα! Πλημμύρισαν σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργειες – Ο δήμος ζητά να κυρηχθεί η περιοχή, σε έκτακτη ανάγκη

Κοινοποίηση:
axaia

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η σημερινή ισχυρή βροχόπτωση σε όλη τη Δυτική Αχαΐα και κυρίως στον κάμπο. Το νερό από τις έντονες βροχοπτώσεις έφτασε σε σπίτια, επιχειρήσεις, αποθήκες ενώ οι δρόμοι “χάθηκαν”!

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν σε οικισμούς της Ωλενίας, του κάμπου αλλά και στις Αλυκές, όπου εκεί χρειάστηκε και η συνδρομή των εθελοντών του ΣΕΔΙΠ. Πολλοί επαρχιακοί δρόμοι κόπηκαν στα δύο. Οι φωνές και οι διαμαρτυρίες καλλιεργητών και κατοίκων πολλές για ακαθάριστα ρέματα, ποτάμια και φρεάτια.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας ζητάει να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να ενεργοποιηθούν αμέσως οι μηχανισμοί καταγραφής και αποζημιώσεων.

Παρότι ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια, κινητοποίησαν το σύνολο του διαθέσιμου εξοπλισμού και των χωματουργικών μηχανημάτων που υπάρχουν στην περιοχή, τα οποία και παρενέβησαν σε πλήθος περιπτώσεων, εν τούτοις οι ζημιές παραμένουν σημαντικές.

Οι ζημιές αναφέρονται σε πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, σε πλημμυρισμένες αποθήκες, εργαστήρια και ποιμνιοστάσια ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές στις καλλιέργειες.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς με δήλωσή του ζητάει να προχωρήσει αμέσως η καταγραφή των ζημιών και να προωθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για τη γρήγορη αποζημίωση των πληγέντων.

axaia1

axaia2

«Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί αυτή τη στιγμή η ακριβής έκταση των καταστροφών που συνέβησαν σήμερα στο Δήμο μας. Ένα όμως είναι βέβαιο,» υπογράμμισε ο Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Πρόκειται για τεράστιες ζημιές που σημειώθηκαν στο σύνολο των δραστηριοτήτων στο Δήμο μας. Έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τόσο οι καλλιέργειες όσο και οι κατοικίες, τα μαγαζιά, οι αποθήκες, οι στάβλοι. Απευθύνω επείγουσα έκκληση προς τις συναρμόδιες αρχές της Πολιτείας. Ο Δήμος πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να αρχίσει αμέσως η καταγραφή των ζημιών και να προχωρήσει τάχιστα η αποζημίωση των πληγέντων. Δεν είναι μόνο απαίτηση, είναι ανάγκη που δεν σηκώνει αναβολές», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Δεν είναι ποτάμι (φωτο κάτω)… Κάτω από αυτόν τον τεράστιο όγκο νερού είναι δρόμος!

Πρόκειται για επαρχιακό δρόμο στον οικισμό Καλαμάκι Αγίου Νικολάου Κράλι του δήμου δυτικής Αχαΐας. Η φωτογραφία είναι της Δικηγόρου Αθηνάς Μουγκογιάννη, η οποία επιχείρησε το πρωί της Παρασκευής να πάει στη δουλειά της.

Το πρόβλημα και η επικινδυνότητα είναι πολύ μεγάλη, όπως αναφέρουν στον οικισμό, γιατί πρόκειται για σταυροδρόμι, με μεγάλη κυκλοφορία καθημερινά, το οποίο συνδέει με τη ΒΙΠΕ με την υπόλοιπη Ωλενία.

axaia3

axaiapo

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη πλημμυρίσει αποθήκες.


ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: