Η καινοτομία στη μάχη έναντι του κορωνοϊού: Τι ετοίμασαν επιστήμονες στη Λάρισα

Κοινοποίηση:
maska_252863_196948_type13262_5

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία προκειμένου να συνδράμει το υγειονομικό προσωπικό της χώρας στη μάχη έναντι του κορωνοϊού ανέλαβαν το TED3D Βόλου σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Μιλώντας στο MEGA, ο διευθύνων Σύμβουλος της TED3D του Βόλου, Ηλίας Φρυτζάλας και ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Γιώργος Σαχαρίδης, οι ιθύνοντες της πρωτοβουλίας αυτής, περιέγραψαν την δράση τους.

Ειδικότερα, λόγων των αναγκών και των ελλείψεων που παρουσιάζονται στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, η εν λόγω «κοινοπραξία» αποφάσισε να παράξει, μέσω εκτύπωσης 3D, μέσα προφύλαξης για το υγειονομικό υλικό.

Έτσι, κατασκεύσαν ασπίδες προσώπου, όπως τις αποκαλούν, οι οποίες προστατεύουν γιατρούς και νοσηλευτές από την ασθένεια.

Το σκεύασμα αυτό αποτελείται από ειδικά πλαστικά, βιοσυμβατά, τα οποία επιδέχονται ήπια αποστείρωση. Συνεπώς είναι πολλαπλών χρήσεων και δεν πετιούνται.

Παράλληλα, προχώρησαν στην Παρασκευή χερουλιών νοσοκομείων, καθώς όπως σημείωσαν, πρόκειτια για μια εστία που έχει πολλές ανθρώπινες επαφές.

Μάλιστα, λόγω των ελλείψεων στο σύστημα Υγείας και των… αιτημάτων για υλικό που δέχονται από όλα τα νοσοκομεία της χώρας, οι επιστήμονες προέτρεψαν τους συναδέλφους τους σε όλη την επικράτεια να προβούν σε αντίστοιχες καινοτομίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: