Η θλιβερή ιστορία που κρύβεται πίσω από το δαγκωμένο μήλο της Apple

Κοινοποίηση:
applelogo

Ηαλήθεια είναι πως μπορεί να γνωρίζουμε πολλές εταιρείες, ωστόσο είναι ανέφικτο να θυμόμαστε το logo τους. Και ενώ αυτό είναι δεδομένο, υπάρχει μια εταιρεία που μάλλον είναι αδιανόητο -λόγω της δημοφιλίας της- να μην το γνωρίζουμε. Αναφερόμαστε στην Apple και το δαγκωμένο της μήλο. Και ενώ όλοι σήμερα γνωρίζουμε το συγκεκριμένο λογότυπο, οι περισσότεροι δεν ξέρουμε την ιστορία πίσω από αυτό.
Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του dokari.gr, αν και οι ιστορίες πίσω από αυτό είναι πολλές, η επικρατέστερη έχεις τις «ρίζες» της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εικόνα αποτελεί φόρος τιμής στον Alan Turing, έναν σπουδαίο επιστήμονα που έθεσε τις βάσεις για τους σύγχρονους υπολογιστές.

Σύμφωνα με το wikipedia, ο Alan Turing ήταν Άγγλος μαθηματικός, καθηγητής της λογικής, κρυπτογράφος και θεωρητικός βιολόγος. Θεωρείται «πατέρας της επιστήμης υπολογιστών», χάρη στην πολύ μεγάλη συνεισφορά του στο γνωστικό πεδίο της θεωρίας υπολογισμού κατά τη δεκαετία του 1930, αλλά και της τεχνητής νοημοσύνης, χάρη στο λεγόμενο τεστ Turing, την οποία πρότεινε το 1950: έναν τρόπο για να διαπιστωθεί πειραματικά αν μία μηχανή έχει αυθεντικές γνωστικές ικανότητες και μπορεί να σκεφτεί. Οι επιστημονικές συνεισφορές του ωστόσο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ δημόσια και το 1954 βρέθηκε αντιμέτωπος με φυλάκιση. Αντιμετωπίζοντας ψυχολογικά προβλήματα, αυτοκτόνησε με ένεση δηλητηρίου που έκανε σε ένα μήλο και στη συνέχεια το έφαγε.

Να σημειώσουμε ωστόσο πως η ιστορία αυτή δεν είναι επίσημη και πίσω από το logo της εταιρείας υπάρχουν πολλά σενάρια και μύθοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: