Η ζωή στην καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης: Έκλεισαν μέχρι και τα σούπερ μάρκετ

Κοινοποίηση:
1

Τον απόλυτο περιορισμό της εξόδου από τα σπίτια τους, εξαιτίας του ενός νεκρού και των, μέχρι στιγμής, εννέα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, βιώνουν από χθες το απόγευμα οι κάτοικοι της κοινότητας Εχίνου, του δήμου Μύκης στην Ξάνθη.


Στην περιοχή έχει σημαίνει συναγερμός, καθώς θεωρείται μια από τις επικίνδυνες εστίες εξάπλωσης του ιού. Από χθες το απόγευμα οι δημοτικές αρχές, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την αστυνομία έχουν κληθεί να φροντίσουν για την τροφοδοσία των κατοίκων με είδη πρώτης ανάγκης καθώς και για την επιτήρηση της καραντίνας.

“Από την πρώτη κιόλας ημέρα οι περισσότεροι παραμένουμε στα σπίτια μας, όμως από χθες μας ανακοινώθηκε να μην βγαίνουμε καθόλου. Κανένας δεν κυκλοφορεί έξω. Aπό τότε που ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα εδώ στην περιοχή κλειστήκαμε στα σπίτια. Δυστυχώς ο άνθρωπος αυτός δεν τα κατάφερε, πέθανε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ακολουθούμε πιστά αυτά που λέει το κράτος” αναφέρει ο κάτοικος της γραφικής κωμόπολης και προσθέτει: “στον Έχινο ζούμε περίπου 3,5 με 4 χιλιάδες κάτοικοι. Κωμόπολη της περιοχής είναι. Εμείς όλες αυτές τις μέρες μένουμε στο σπίτι μας μαζί με τα παιδιά μας. Από χθες το απόγευμα που απαγορεύτηκε τελείως η κυκλοφορία, κλείσανε τα πάντα ακόμα και τα σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα που ήταν ανοιχτά. Είπαν πως θα μας ενημερώσουν σχετικά με τι προμήθειες”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response