Η εξάρτηση της Ινδίας από ρωσικά όπλα κρατά τον Μόντι κοντά στον Πούτιν

Κοινοποίηση:
putin-modi

Η Ινδία έχει ξεχωρίσει για την απροθυμία της να επικρίνει τον Πούτιν.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα, μετά τη συνάντησή του με τον Μόντι στο Νέο Δελχί το Σάββατο, έκανε έκκληση για μεγαλύτερη συνεργασία των δύο κρατών, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο πόλεμος έχει «ταρακουνήσει την παγκόσμια τάξη». Ο Μόντι όμως, αρκέστηκε στο να μιλήσει μόνο για οικονομικά θέματα.

Ο πρόεδρος της Ινδίας έχει πει επανειλλημένως ότι θεωρεί απαραίτητη την σταθερότητα των αγορών, για την αντιμετώπιση της αναπτυσσόμενης στρατιωτικής δυναμικότητας της Κίνας και του αντίπαλου γείτονά της, του Πακιστάν. Η κυβέρνηση του Μόντι γνωρίζει επίσης ότι οι εναλλακτικές λύσεις στα ρωσικά όπλα είναι πολύ ακριβές.

Η Ινδία είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας , σύμφωνα με στοιχεία από το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών Ειρήνης της Στοκχόλμης. Η εξάρτηση της Ινδίας από τη ρωσική αμυντική βιομηχανία αποτελεί τον κύριο λόγο για τον οποίο ο Μόντι δεν κάνει δηλώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Όντας ο μεγαλύτερος εισαγωγέας όπλων στον κόσμο, μεταξύ 2017 και 2021, η Ινδία έλαβε σχεδόν το 28% όλων των ρωσικών εξαγωγών όπλων. Τα ρώσικα/σοβιετικά όπλα αποτελούν το 85% του στρατιωτικού εξοπλισμού της χώρας, σύμφωνα με το Journal of Indo-Pacific Affairs. Οι δυο χώρες βρίσκονται κοντά και στο εμπόριο, με την Ινδία να εξαρτάται απ’ την Ρωσία όσον αφορά τις ανάγκες της σε λιπάσματα και ενέργεια.

Η Ινδία προσπαθεί επίσης να αποφύγει το σενάριο να έρθει η Ρωσία ακόμη πιο κοντά στο Πακιστάν, κάτι που είναι πολύ πιθανό εάν η κυβέρνηση του Μόντι συμμετάσχει στις κυρώσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: