Η εκκλησία θέλει πίσω το μισό «Ασκληπιείο» της Βούλας – Η καταγγελία του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Κοινοποίηση:
ad360c7afde98d0aa402163bc619b69a_XL

Η εκκλησία θέλει πίσω το μισό «Ασκληπιείο» της Βούλας –  Tι αναφέρει η  καταγγελία του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με την καταγγελία του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, η Εκκλησία ζητά να εκποιήσει 46 στρέμματα ή να λάβει 80 εκ. ευρώ, ποσό που αν καταβληθεί θα αφαιρεθεί από τα κονδύλια για τη δημόσια υγεία

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου:
Την ανάκληση της υφιστάμενης από το 1925 απαλλοτρίωσης για τμήμα της έκτασης στην οποία ανεγέρθηκε, στεγάζεται και λειτουργεί το «Ασκληπιείο» της Βούλας ζητά δικαστικά μετά από 100 χρόνια η διοίκηση του Νομικού Προσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Με την ενέργεια αυτή, η Εκκλησία επί της ουσίας αποκηρύσσει το φιλανθρωπικό της χαρακτήρα και σε συνδυασμό με την προσπάθεια τσιμεντοποίησης των αδόμητων χώρων πρασίνου της Βουλιαγμένης, επιδίδεται πλέον σε βιομηχανία αγοροπωλησίας ακινήτων (real estate).
Ειδικότερα, η Εκκλησία ζητάει την άρση της απαλλοτρίωσης 46 στρεμμάτων, δηλαδή τη μισή έκταση που φιλοξενεί το Ασκληπιείο Νοσοκομείο. Θέλει με δικαστική απόφαση να πάρει πίσω τα 46 στρέμματα για να τα εκποιήσει ή να ζητήσει από το ελληνικό δημόσιο περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην αξία της έκτασης, και που αν δοθούν θα στερηθούν από τα κονδύλια που διατίθενται για τη δημόσια υγεία.

Θεωρούμε αυτή την πράξη της Εκκλησίας μέγιστη πρόκληση για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα καθώς αν η δικαστική τους επιδίωξη πετύχει, ουσιαστικά σηματοδοτεί την οριστική διάλυση του Ασκληπιείου Βούλας, αφήνοντας χωρίς Γενικό Νοσοκομείο όλη την Νοτιοανατολική Αττική, μία περιοχή με περισσότερο από 1 εκ. πληθυσμό.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, αποδοκιμάζει και καταγγέλλει τη συγκεκριμένη επιδίωξη της διοίκησης του Νομικού Προσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος και απαιτεί την άμεση απόσυρση της.

Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνει ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα εξαντλήσει κάθε νομική ενέργεια για να αναστρέψει και να ματαιώσει τέτοιου είδους σχεδιασμούς. Πλην όμως η κοινωνική κατακραυγή και η περιφρόνηση τους κόσμου προς τους εμπνευστές και τους υπηρέτες της συγκεκριμένης «πρωτοβουλίας» θα είναι ασφαλώς καθολική, οριστική και μη αναστρέψιμη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

 1. Σε άλλες χώρες ο μεγαλύτερος τζίρος γίνεται από διακίνηση ναρκωτικών, τζόγου, τράφικιγκ και πορνείας, εμείς εδώ έχουμε την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε.

 2. Αυτά είναι απόψεις των δικηγόρων των θιγόμενων,οι οποίοι δε λένε όλη την αλήθεια.Η πραγματικότητα είναι ότι πάντα η Πολιτεία από τον καιρό του Όθωνα και των Βαυαρών και των υπόλοιπων Ελλήνων πρωθυπουργών, ακόμα και το Βενιζέλο,που συνέχισαν την ίδια πολιτική,έπαιρναν με ετσιθελικό τρόπο-σαν η Εκκλησία να βρίσκονταν πάντα σε εμπόλεμη κι έκτακτη κατάσταση-,περιουσιακά στοιχεία της και δεν επέστρεφαν τίποτε.Η εξαίρεση είναι οι μισθοί των κληρικών που δε φτάνουν γιά το ύψος των ποσών που χάθηκαν.Κάθε κυβέρνηση ψήφιζε νόμους που ποτέ δεν τους τηρούσε. Ποτέ δεν υπήρξε καμία ανταπόδοση γιά όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία που χάθηκαν,ακόμα κι όταν προπολεμικά ιδρύθηκε ο ΟΔΕΠ που θα τη διαχειριζόταν.Ποτέ,καμία κυβέρνηση δεν επέτρεψε να είναι οι απαλλοτριώσεις(αναγκαστική αλλαγή χρήσης)αποζημιώσιμες γιά την Εκκλησία.Ο ίδιος ο ΟΔΕΠ έκλεισε επί μακαριστού Χριστόδουλου,αφού ποτέ δεν απέδωσε τίποτε.
  Η φιλανθρωπία είναι αρχή της Εκκλησίας,αλλά να γίνεται προαιρετικά κι όχι αναγκαστικά,όπως και η ελεημοσύνη,αλλιώς είναι διαρκής δήμευση.Αυτά δεν τα γνωρίζουν οι δικηγόροι των θιγομένων;Προφανώς,η εκάστοτε κυβέρνηση δεν επιτρέπει στην Εκκλησία να κάνει εκείνη χρήση κι εκμετάλλευση της περιουσίας της που αναιδέστατα και τελείως διαστρεβλωτικά αναφέρεται εδώ ότι κάνει real estate; Γιατί το κράτος τί κάνει;Κι έπειτα,όλες αυτές οι εκτάσεις που χάθηκαν δύο αιώνες τώρα,ελέγχθηκαν ποτέ από το κράτος ποιοί τις πήραν κι αν είναι φτωχοί; Η αλήθεια είναι πικρή,γιατί τα περισσότερα χτήματα,αστικά και κυρίως αγροτικά δεν τα έχουν φτωχοί και πολύτεκνοι,άνεργοι και ανάπηροι,αλλά πλούσιοι και χωρίς ανάγκες.
  Κι από πάνω,βγαίνουν με θράσος,όλοι αυτοί οι δήθεν ενδιαφερόμενοι γιά τις αρχές και τις αξίες και εγκαλούν την Εκκλησία γιά την τήρησή τους και λένε: τί κάνει η Εκκλησία;Βέβαια,δεν μπορεί να κάνει τίποτε,αφού δεν της επιτρέπουν οι δικηγόροι με χίλια νομικά τερτίπια να εκμεταλλευτεί την περιουσία της.Περιουσία,όχι αμφισβητήσιμη με δήθεν χρυσόβουλα κλπ,αλλά αστική,άμεσα εκμεταλλεύσιμη,με συμβόλαια κλπ.Αυτά είναι γνωστά,δημοσιευμένα όχι μόνο από το μακαριότατο που συνεχίζει στο θέμα αυτό την πολιτική του προκατόχου του μακαριστού Χριστόδουλου,αλλά η επίσημη Πολιτεία ειδικά με την προηγούμενη κυβέρνηση,τα αποσιωπά κι επιστρέφει από καιρού εις καιρό στην προπαγάνδα του Βατοπεδίου,ενώ οι δικηγόροι της δεν επιτρέπουν ν’ αλλάξει τίποτα στην πράξη.
  Αν προσθέσει κανείς και αυτά που κρύβονται πίσω απ’αυτά που λέει ο Δήμος Βάρης,η Εκκλησία είναι ο μεγαλύτερος άτοκος δανειστής του κράτους εδώ και δύο αιώνες.Και στον καιρό της πρόσφατης κρίσης,αγόρασε χιλιάδες μετοχές των ελληνικών τραπεζών,γιά να μη χρεοκοπήσουν. Αλλά η αχαριστία είναι προνόμιο των Ελλήνων.

  1. Η μόνη αλήθεια είναι ότι αν η Εκκλησία διέθετε ένα πολύ μικρό μέρος της περιουσίας της, δε θα υπήρχε ούτε ένας άστεγος στην Ελλάδα. Τους έχουμε καταλάβει πλέον και κάποια στιγμή, κάποιος λογικός άνθρωπος θα βρεθεί να τους αντιμετωπίσει σαν επιχείρηση, όπως ακριβώς είναι δηλαδή. Ούτε δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε λειτούργημα, ούτε τίποτα, κλασική επιχείρηση είναι και μόνο Franchise δεν έχουν δώσει ακόμη. Ταμειακές λοιπόν, εφορία, υγειονομικό (κοινωνία)ί, ένσημα και φυσικά ΕΝΦΙΑ, όπως όλοι, ακόμη και για το όρος !

   1. Δεν περιμένουμε από σένα,υποκριτή και όψιμε διαρρήκτη των ενδυμάτων σου σαν τον Καϊάφα,να μας υπενθυμίσεις αυτά που κάνουμε εδώ και χρόνια.Και ένσημα ΙΚΑ πληρώνουμε στους εργάτες γιά τους ναούς που χτίζουμε και ΕΝΦΙΑ και ΕΡΤ πληρώνουμε στη ΔΕΗ σε ναούς που λειτουργούν δυο φορές το χρόνο,που φυσικά δεν έχουν τηλεόραση.Αν ήμασταν κλασική επιχείρηση,αν ζούσαμε σε πραγματικό καπιταλισμό,τώρα θα πληρώνονταν από τα έσοδα της Εκκλησίας οι ιερείς,θα χτίζαμε νοσοκομεία,θα χρηματοδοτούσαμε τα 1000 και πλέον ιδρύματά μας που εργάζονται εκατοντάδες επιστήμονες και τώρα με το υποκριτικό σύστημα που υπάρχει,κινδυνεύουν να κλείσουν.Αλλά η Ελληνική Πολιτεία που εφαρμόζει το κομμουνιστικό σύστημα από το 1830 μόνο ως προς την Εκκλησία πριν να έρθει ο Λένιν και ο Στάλιν ,αυτή λέει ψέμματα και σας κοροϊδεύει και σεις το δεχόσαστε.
    Γιά κοίτα λίγο στην Κύπρο που εκεί,λόγω Βρετανίας φαίνεται,ο αρχιεπίσκοπος έχει πλήρη κυριότητα και όχι μόνο πληρώνει τους ιερείς και τα ιδρύματα,αλλά και φτιάχνει μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Κοίτα εκεί που λειτουργεί η μοναδική ελληνική θεολογική σχολή από ΜΚΟ με χρήματα της Αρχιεπισκοπής σε μοναστήρι. Εδώ περιμένουμε την “ευλογία” του Κράτους.Αν στην Κύπρο που έχει το ένα εικοστό της Ελλάδας σε έκταση,έχουν τέτοιες δυνατότητες,τότε η Ελλαδική Εκκλησία θα μπορούσε ν’αγοράσει το κράτος.
    Κοίτα στην Αλβανία που μέσα σε εχθρικό περιβάλλον,ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος κατάφερε με ιδιωτικά κεφάλαια να κατασκευάσει υδροηλεκτρικό εργοστάσιο! που πουλά ρεύμα στο αλβανικό κράτος. Έτσι, χρηματοδοτεί όλα του τα ιδρύματα:πανεπιστήμιο,ιερατική σχολή,ιερείς,μικρά κέντρα υγείας κλπ.Αλλά όχι, εδώ είμαστε Σοβιετία μόνο ως προς την Εκκλησία,πριν μάλιστα να γίνει η Σοβιετική επανάσταση και το συνεχίζουμε,αφού τελείωσε ο κομμουνισμός.Κατά τα άλλα,οι συμμορίτες του ΣΥΡΙΖΑ σας κορόιδευαν λέγοντας ότι δεν έχουμε κοσμικό-λαϊκό κράτος.Αυτό δεν απαντιέται από τη θεωρία,αλλά από την πράξη.Και η πράξη λέει αυτά που είπα στο προηγούμενο άρθρο..

    1. Ξέρεις σε τι ποσό αναλογεί μόνο το ΕΝΦΙΑ του όρους σαν αγροτεμάχιο ; Ξεχρεώνουμε και μας μένουν άλλα τόσα ! Όχι μόνο δεν πληρώνουν ούτε ένα ένσημο οι παπάδες, αλλά πληρώνονται ΚΑΙ από το κράτος ! Όσα και αν πλήρωσα στην εκκλησία, είτε γάμος, είτε βάφτιση… απόδειξη ΔΕΝ ΕΙΔΑ ! ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ !
     Τέλος, οι τελευταίοι που θα μπορούσαν να με κοροιδεψουν είναι οι αριστεροι, δεν πιστεύω και δεν πλησιάζω σε βρωμιές… Δεν κατάλαβα καν που κολλάει αυτό με αυτά που είπα, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, υπάρχουν και δεξιοί που δουλεύει το μυαλό τους και δεν τρώνε σανό από τα παπαδαριά…

    2. Οταν γραφεις τεραστια κατεβατα δεν σημαινει οτι εχεις και δικιο. Η εκκλησια εχει τεραστια περιουσια, αλλα εχει την απαιτηση τους υπαλληλους της να τους πληρωνουμε εμεις. Τα υψηλοβαθμα μελη της εταιριας ζουν σαν κροισοι, ενω τα συσσιτια που οργανωνει ειναι απο δωρεες πιστων. Μη ξεχνας οτι με τον κορονοιο απαιτησε απο το κρατος να πληρωσει και τους υπολοιπους υπαλληλους που εχει εκτος απο τους ρασοφορους. Θα εχεις ακουσει για τον χρυσο που λιωνει στην Τουρκια και μετα τον στελνει στο εξωτερικο.

 3. ο ιερώνυμος άρχισε τις μπίζνες! αλλα όλοι αυτοί είναι πάρε τον ένα χτυπα τον άλλο γιατί από ποια δημοσια υγεία θα στερηθούν? από αυτή που δεν υπάρχει? γιατί δημοσια υγεία στην ελλάδα έχουν μονο οι λαθρο

Leave a Response