14/04/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Η βρετανική Sun «βάφτισε» τουρκικό το Καστελόριζο γιατί είναι κοντά στην Τουρκία

Κοινοποίηση:
Kastelorizo,Island,,Dodecanese,,Greece-,April,17,,2011.,Partial,View,Of

Ξέχασαν τα Φώλκλαντ;

Οργή προκαλεί το δημοσίευμα της βρετανικής Sun για το Καστελόριζο, με το οποίο όχι μόνο «βαφτίζουν» τουρκικό το ελληνικό νησί αλλά παράλληλα γίνεται και επικίνδυνη -πλαγίως δοσμένη- αναφορά για την εθνική κυριαρχία της χώρας μας.

Άραγε τα Φώλκλαντ είναι πιο κοντά στην Βρετανία ή την Αργεντινή;

 Στο υποτίθεται διαφημιστικό άρθρο της Sun για το ακριτικό νησί, ο τίτλος προκαλεί προβληματισμό: «Το μικροσκοπικό «τουρκικό» νησί που είναι στην πραγματικότητα ελληνικό» αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.

Ουσιαστικά ο συντάκτης του άρθρου, εστιάζει στο γεγονός ότι το Καστελόριζο βρίσκεται «μόλις 30 λεπτά από τις ακτές της Τουρκίας» και συνεχίζει: «Το Meis, γνωστό και ως Καστελόριζο, ανήκει στην Ελλάδα παρά την εγγύτητά του με την τουρκική ενδοχώρα»!

Το ρεπορτάζ που μοιάζει περισσότερο με τουρκική προπαγάνδα αναφέρει στη συνέχεια ότι το νησί «κατεχόμενο από Γάλλους και Ιταλούς κατά τη διάρκεια του πολέμου δόθηκε στην Ελλάδα με την Συνθήκη των Παρισίων του 1947», «παρά το γεγονός ότι το πλησιέστερο ελληνικό νησί της Ρόδου απέχει περισσότερο από 100 μίλια» γράφει ο συντάκτης κάνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ… κριτική για την κυριαρχία των ελληνικών εδαφών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Αν είχαμε και καμιά σοβαρή Κυβέρνηση, θα τα έχωνε στους Βρετανούς.
    Βρετανοί, υπεύθυνοι για κάθε κακό στην Ελλάδα. Άντε, χαραμοφάηδες, κακομοίρηδες, μάθετε γεωγραφία.

  2. Οι φίλοι του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.
    .
    ΜΌΝΟ ΗΛΙΑΣ.

  3. Θα έπρεπε να είχαμε έναν Πουτιν στην Ελλάδα να απαντήσει κατάλληλα,ομως δυστυχώς έχουμε πολιτικούς που απαντάνε με την όπισθεν…γιατί έτσι τους αρέσει…

  4. Βρετανες λουγκρες! Τις ειδαμε και στη Κυπρο οταν επρεπε! Ουστ αλκοολικοι πισωγλεντηδες! Ενας Ινδος διοικει 65000000 αλκοολικους αυτο τα λεει ολα! Καταντια!

Comments are closed.