Η αποκάλυψη του Δημήτρη Κούβελα που θα συζητηθεί: «Τα εμβόλια δεν φέρνουν πάντα αποτελέσματα και έχουν πάντα παρενέργειες»

Κοινοποίηση:
Δημήτρης Κούβελας

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας αναφέρθηκε στο παράδοξο του Ισραήλ, καθώς είναι η «πρωταθλήτρια» χώρα στους εμβολιασμούς, όμως μέχρι και σήμερα ανακοινώνει καθημερινά πάνω από 2.000 κρούσματα, τα οποία σύμφωνα με τον καθηγητή είναι πολλά.
«Είναι πολλά. Και προσέξτε, δεν μιλάμε για πιθανές ανιχνεύσεις, μιλάμε για αρρώστιες. Δεν είναι κρούσματα του τύπου “είναι θετικοί στο τεστ”, είναι άρρωστοι. Οι θετικοί μπορεί να είναι και πενταπλάσιοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελας.

Το Ισραήλ έχει προχωρήσει στην αγορά εμβολίων της Pfizer και μέχρι στιγμής έχει εμβολιάσει με μία δόση το 50% του πληθυσμού του και με δύο δόσεις το 36%.
Παρόλα αυτά η διασπορά του κορωνοϊού είναι μεγάλη. Ενδεικτικά, την 1η Μαρτίου τα κρούσματα ήταν 2.365, ενώ καταγράφηκαν και 6 θάνατοι. Την 28η Φεβρουαρίου ήταν 2.474 τα νέα κρούσματα και 20 θάνατοι και την 27η Φεβρουαρίου σημειώθηκαν 2.555 νέα κρούσματα και 35 θάνατοι.
Γιατί η διασπορά συνεχίζεται στο Ισραήλ

Τι συμβαίνει λοιπόν και παρά τους εμβολιασμούς η διασπορά συνεχίζει και «τρέχει» με τόσο μεγάλο ρυθμό; Σύμφωνα με τον κ. Κούβελα υπάρχουν δύο βασικές αρχές έναντι των φαρμάκων:

Πρώτον, δεν φέρνουν πάντα αποτελέσματα και δεύτερον, έχουν πάντα παρενέργειες. Ειδικά για την περίπτωση του εμβολίου της Pfizer το οποίο είναι «ένα καινούριο εμβόλιο» και «ουσιαστικά αδοκίμαστο», ο καθηγητής επισημαίνει ότι δεν καλύπτει όλο τον κόσμο που εμβολιάζεται, αλλά «ένα ποσοστό».

«Αρχή νούμερο 1: Τα φάρμακα δεν φέρνουν πάντα αποτελέσματα. Αν είχαν, θα τα λέγαμε πανάκειες και θα περνούσαν όλα.

Αρχή νούμερο 2: Τα φάρμακα έχουν πάντα παρενέργειες. Τι σημαίνει αυτό για ένα εμβόλιο που είναι καινούριο και ουσιαστικά σχετικά αδοκίμαστο. Πρώτον, δεν καλύπτει όλο τον κόσμο, καλύπτει ένα ποσοστό. Αυτό το ποσοστό το οποίο φαινόταν σε μελέτες του ότι είναι 95%, παρ’ όλα αυτά αφήνει κάποιους ανθρώπους τελείως απροστάτευτους» εξήγησε μιλώντας στο Sputnik.
Μάλιστα ο κ. Κούβελας φέρνει ένα παράδειγμα: «Ο μπαμπάς, για παράδειγμα, δεν ανέβασε καθόλου τίτλους αντισωμάτων ένα μήνα αφού έκανε και τη δεύτερη δόση. Αυτό σημαίνει ότι αν εκτεθεί στον ιό μπορεί και να κολλήσει».

«Δεύτερον, αυτό είναι σημαντικό; Αν δηλαδή κολλήσει ο μπαμπάς αυτό είναι σημαντικό; Πιθανώς όχι, γιατί από τη στιγμή που δεν έκανε αντισώματα στο εμβόλιο είναι εξαιρετικά πιθανό να μην έκανε αντισώματα και στον ιό που σημαίνει ότι αυτός ο ιός από μόνος του δεν σε σκοτώνει. Τι σε σκοτώνουν; Τα αντισώματα που κάποιοι υπερπαράγουν εναντίον του ιού. Άρα λοιπόν αυτοί που δεν κάνουν αντισώματα μπορεί να μην ήταν ασυμπτωματικοί ή να μην είχαν καθόλου βαριά νόσο, να είχαν μία ιωσούλα, ένα κρυωματάκι» είπε ο κ. Κούβελας και αναρωτήθηκε: «Άρα λοιπόν για ποιο λόγο δίνουμε τόσα δισεκατομμύρια για το εμβόλιο;»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ αναφέρει ότι «κάποιοι άνθρωποι αρρωσταίνουν από το εμβόλιο. Είναι οι παρενέργειες» καθώς, όπως τονίζει, «δεν υπάρχει φαρμακευτικό προϊόν χωρίς παρενέργειες».

«Επομένως κάποιοι εμφανίζουν το “COVID-19 like syndrome” το οποίο είναι σαν να νόσησαν από το ίδιο το εμβόλιο, το οποίο επί της ουσίας δεν μπορούμε να το διακρίνουμε. Άρα λοιπόν, κάποιοι θα συνεχίσουν να νοσούν από την αρρώστια και κάποιοι ελπίζουμε λιγότεροι να νοσούν από το ίδιο το εμβόλιο. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια» τόνισε.

Ανέφερε επίσης ότι δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό διατηρείται η ανοσία «ενδέχεται όλοι αυτοί που νοσούν, να νοσούν γιατί έχει φύγει ήδη η ανοσία τους».

«Επίσης, δεν ξέρουμε τι είναι η ανοσία. Δηλαδή το εμβόλιο εμποδίζει από το να κολλήσουμε, δεν νοσούμε καθόλου; Ή νοσούμε μεν αλλά νοσούμε ελαφρύτερα άρα δεν πάμε στη μονάδα; Όλα αυτά είναι οι περιοχές απροσδιοριστίας του εμβολίου» τόνισε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Αγαπητή Δάφνη,
   Σε ευχαριστώ για το βιδεο, απάνω που είχα σχεδόν πάρει θέση υπέρ του εμβολίου!
   Τώρα λέω ΌΧΙ σε κάθε εμβόλιο, η εταιρεία μου εμπορέυεται διάφορα προϊόντα
   και vaccine για τα ζώα, επίσης έχουμε και νατουραλ προϊόντα και ένα εξαυτών,
   είναι ματαξύ άλλων και δυνατό αντιϊικό, “indirect” βέβαια γιατί τίποτα δεν σκοτώνει τον ιό.

 1. Τράβα κάνε το εμβολιο εσύ και οι όμοιοι σου να ησυχάσουμε. Έλα γιατί έχουμε πολλούς βλάκες πλέον σε αυτόν τον πλανήτη.

  1. Δεν έχω αποφασίσει να το κάνω, μάλλον όχι, αλλά πανιβλακα,
   θέλω να γνωρίζω και τις δυό πλευρές το τι λένε για να κρίνω!
   Εσένα σε είπε ο παπάς την αλήθεια, ξέρουν αυτοί.

 2. Για κάθε αντιεμβολιακό άρθρο, να βάζετε και ένα υπέρ,
  δεν θα αποφασίσετε εσείς για τους πολίτες τι θα κάνουν,
  ενημέρωση θέλουμε όχι παπαριές θρησκόπληκτων σκοταδιστών.

  1. Όταν για κάθε ένα βοθροκάναλο που προπαγανδίζει επί 24ώρου βάσεως υπέρ του “μείνετε σπίτι”, “μείνετε ασφαλείς”, “νοιαζόμαστε, προστατευόμαστε, εμβολιαζόμαστε” κ.ο.κ., υπάρχει και από ένα κανάλι που θα λειτουργεί αντι-εμβολιαστικά (ή έστω με τη δέουσα επιφύλαξη) και αντι-καραντινικά, τότε να ζητάς και το αντίθετο. Μέχρι τότε, ο κόσμος απολαμβάνει ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗ προπαγάνδα και η δημοσιοποίηση των αντίθετων απόψεων είναι απλά χαραμάδα νοητικής σωτηρίας, υπό την έννοια ότι σου παρέχουν την επιλογή να σκεφτείς.

   1. Με συγχωρείς αλλά δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις.
    Ζω στη Σουηδία όπου είναι όλα ελευθερα, τις εφημερίδες τις έχω κόψει,
    διαβάζω μόνο το defencepoint και το Μακελειό και θέλω να
    πληροφορούμε με στοιχεία και των υπέρ και των κατά.

    1. Εμείς, αγαπητέ, που ζούμε στην Ελλάδα, θέλουμε και κάποιες (διαδικτυακές και μόνο, ατυχώς) επιλογές να ακούμε και την άλλη άποψη. Άρθρα και ειδήσεις σχετικά με την (ντε και καλά) “επικρατούσα” άποψη υπέρ των εμβολίων έχουμε απεριόριστα στον ελληνικό τύπο, χώρια που ακόμα και στο “Μακελειό” θα βρεις και τις απόψεις αυτές ως ειδήσεις. Γιατί σε ενόχλησε το αντιεμβολιαστικό άρθρο; Εφόσον θες να πληροφορηθείς τα υπέρ και τα κατά, ψάξε συζητήσεις, αναλύσεις και ρεπορτάζ στο διαδίκτυο και κάνε και τη δική σου έρευνα, αν έχεις διαθέσιμο χρόνο, αυτό κάνω εγώ στον όποιο δικό μου. Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου 🙂

Leave a Response