Η απίστευτη στιγμή που ένας μετεωρίτης μπαίνει στην ατμόσφαιρα της Γης [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
cover_0-1280

Η εικόνα που δημιουργήθηκε μέσα στη νύχτα αφήνει με το στόμα ανοιχτό

Η είσοδος ενός μετεωρίτη στην ατμόσφαιρα της γης είναι πάντοτε ένα εντυπωσιακό φαινόμενο. Ειδικά, αν αυτή συμβεί βράδυ ο ουρανός φωτίζεται σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε κάποιος να πιστέψει ότι ξημέρωσε!

Μια τέτοια στιγμή καταγράφηκε σε ένα βίντεο που ανέβηκε στον λογαριασμό Black Hole του X. Σε αυτό μια παρέα νεαρών που βρίσκεται σε μια παραλία τραβά ένα βίντεο, όταν ξαφνικά ένα φως εμφανίζεται στον ουρανό και μετατρέπει τη νύχτα σε μέρα.

Είναι γνωστό ότι στο σύμπαν υπάρχουν δισεκατομμύρια μετεωρίτες, οι οποίοι δημιουργούνται μετά από συγκρούσεις αστέρων που σπάζουν σε μικρότερα κομμάτια.

Όταν αυτοί οι μετεωρίτες μπαίνουν στην ατμόσφαιρα- το «φίλτρο» της Γης- 100 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της, με ταχύτητα μεταξύ 50 και 70 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, αρχίζουν να διασπώνται και να μετατρέπονται σε σκόνη, αφού οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι τεράστιες. Σε αυτές τις θερμοκρασίες, αυτή η σκόνη γίνεται λαμπερή ύλη και κάποιες φορές εξατμίζεται δίνοντας αυτές τις μοναδικές εικόνες.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: