Η απάντηση του Γρηγόρη Πετράκου σε όσους «αγαθόψυχους» δεν θέλουν να δουλεύει ούτε με rapid test!

Κοινοποίηση:
πετρακος

Ο αναπληρωτής Γραμματέας και εκπρόσωπος του ΚΕΛΑΝ απαντά στον κύριο Περρή και τους εμβολιασμένους επικριτές του.

“Με χαρά είδα σήμερα το ενδιαφέρον των πρωινών εκπομπών για την πρεμιέρα μου το Σάββατο σε μουσική σκηνή της Πάτρας.

Οι παρουσιαστές αναρωτιόντουσαν πώς δουλεύω, γιατί δουλεύω, με ποιον τρόπο δουλεύω και άλλα πολλά. Εφόσον δεν με κάλεσαν ζωντανά να τους λύσω τις απορίες οφείλω να απαντήσω στα ερωτήματα που τέθηκαν.

Αρχικά διερωτήθηκαν πώς θα εργάζομαι σε μαγαζί εστίασης εφόσον είναι μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Μία απλή αναζήτηση της σχετικής ΚΥΑ θα τους έλυνε την απορία ότι οι εργαζόμενοι σε όλα τα μαγαζιά ερχόμαστε στην εργασία μας με rapid test. Αυτό κάνω και εγώ από τον Ιούλιο που εργάζομαι στην Πάτρα και όχι τώρα που το θυμήθηκαν. Ουδέποτε υποστήριξα πως δεν μπορεί κάποιος να εργάζεται με τεστ. Η αντίρρησή μου ήταν πάντα στον εκβιασμό σε εμβολιασμό μέσω της εργασίας.

Μετά συνέκριναν την δήλωση μου κατά της στάσης του Πάνου Κιάμου στο Ποσειδώνιο με την δική μου απόφαση να εργαστώ. Και εξηγώ. Όταν η κυβέρνηση τον Ιούλιο άνοιξε τα κέντρα διασκέδασης άφησε στην ευχέρεια του εκάστοτε επιχειρηματία να αποφασίσει αν θα λειτουργήσει το χώρο του μόνο για εμβολιασμένους ή ως μικτό.

Τότε ο Πάνος Κιάμος κυκλοφόρησε ένα βίντεο που έλεγε πως ο ίδιος και η επιχείρηση επιλέγουν τη λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους. Πράγματι καταδίκασα τότε την ανακοίνωση αυτή διότι θεωρώ απαράδεκτο ο καλλιτέχνης και η επιχείρηση να αποκλείουν μερίδα των πελατών τους με δική τους απόφαση. Δεν καταδίκασα το δικαίωμά τους να εργαστούν, αλλά την προσωπική τους απόφαση να λειτουργήσουν μόνο για εμβολιασμένους.

Αμέσως μετά και επειδή η κυβέρνηση συνειδητοποίησε πως πολύ λίγοι θα ακολουθούσαν αυτό το δρόμο, άλλαξε αυτή την απόφαση και υποχρέωσε όλους τους χώρους εστίασης και διασκέδασης να λειτουργούν αμιγώς για εμβολιασμένους.

Σήμερα λοιπόν ένας επιχειρηματίας ή ένας καλλιτέχνης δεν έχει τη δυνατότητα να επιλέξει, αλλά είναι υποχρεωμένος κατά την είσοδο να ελέγχει πιστοποιητικά. Αυτό είναι κάτι που μας λυπεί και διαμαρτυρόμαστε εντόνως διότι δεν μπορούν τα μαγαζιά να κάνουν τους χωροφύλακες. Όμως για όσο διάστημα ισχύει αυτή η εντολή οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή απ το να λειτουργούν έννομα. Το ίδιο και εμείς οι καλλιτέχνες εφόσον δεν έχουμε την επιλογή αναγκαζόμαστε να λειτουργούμε με τρόπο που δεν μας ευχαριστεί.

Ας μη συγκρίνει λοιπόν ο κύριος Περρής το παλαιό μου σχόλιο κατά απόφασης Κιάμου με την τωρινή κατάσταση, γιατί τότε υπήρχε δυνατότητα επιλογής ενώ τώρα υπάρχει ρητή απαγόρευση.

Και ας μη μιλάει σε μένα για κωλοτούμπες διότι κωλοτούμπες κάνουν άλλοι σε πολύ σοβαρότερα θέματα όπως για παράδειγμα τα εθνικά.

Για να ξεκαθαρίσω τη δική μου στάση σημειώνω τα εξής :
• Δεν είμαι αντιεμβολιαστής αλλά οπαδός του συναινετικού εμβολιασμού. Δεν νοούνται ιατρικές πράξεις χωρίς τη συγκατάθεση του ασθενούς ή του υγειούς. Αυτά δεν τα λέω εγώ αλλά οι διεθνείς συνθήκες και το Συμβούλιο της Ευρώπης.
• Είμαι κατά του όποιου διαχωρισμού πολιτών σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους.

Η κυβέρνηση όφειλε και μπορούσε να έχει λύσει το πρόβλημα πόλωσης του ελληνικού λαού καταργώντας τα πιστοποιητικά και αφήνοντας ελεύθερη την είσοδο σε κάθε χώρο με την επίδειξη ενός Rapid test το οποίο βεβαίως θα δίδεται στους πολίτες δωρεάν.

Με αυτό τον τρόπο θα ένιωθαν όλοι πιο ασφαλείς για τους ανθρώπους που συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους, εφόσον θα έχουν τεστ, και δεν θα υπήρχε ο διαχωρισμός στην είσοδο.
Η κυβέρνηση όμως θέλει να μας διαχωρίσει και θέλει να στρέψει τον έναν πολίτη ενάντια στον άλλον.

Όσον αφορά στους παρουσιαστές των πρωινών που δείχνουν τόσο ενδιαφέρον, είμαι στη διάθεσή τους οποιαδήποτε στιγμή να με καλέσουν ζωντανά στο στούντιο, και ως καλλιτέχνη και ως εκπρόσωπο του Κινήματος Ελεύθερων Ανθρώπων να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις τους.
Και λέω ζωντανά γιατί έχω πικρή εμπειρία από τις μαγνητοφωνημένες συνεντεύξεις μου…”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

 1. κωλοτουμπας….οταν προκειται για χρημα , αλλιως τα βλεπει….
  μονο με τον Τραγκα-Φραγκα , θα μπορουσε να συνεργασθει

 2. Ωραίος! Άντε και πρωθυπουργός της χώρας για να κάνει τα ίδια με τον Κούλη!
  Στην αρχή όλοι είναι μπλα μπλα και μετα όταν φτάσουν ψηλά….

 3. Στα κέντρα όποιος γουστάρει μπαίνει με τον τρόπο του άσχετα αν είναι εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος και έμειναν οι “κοτσαμπάσηδες” των τηλεοράσεων να κυνηγάνε όνειρα θερινής νυχτός.

 4. Όσοι εμβολιάστηκαν το έκαναν για να μην υποφέρουν από την πανδημία του covid-19.
  Σήμερα πηγαίνουν σε μαγαζιά για μόνο εμβολιασμένους για να μην μολυνθούν από τον covid-19 και τις μεταλλάξεις του από τους ανεμβολίαστους!!!!! Τότε γιατί εμβολιάστηκαν;;; Το επόμενο μέτρο για τα Χριστούγεννα που είναι κοντά σίγουρα πρέπει να είναι… Οι εμβολιασμένοι θα έχουν πρόσβαση στα μελομακάρονα! Οι ανεμβολίαστοι μόνο κουραμπιέ!

  Άιντε στον Διάολο Μαλάκες

 5. Το γεγονός και μόνο ότι κλωθεται κάτω από την φτερούγα του Τράγκα, ενός άθλιου ψεύτη και γυρολόγου, ενός υποστηρικτή όλων των κυβερνήσεων της ψοφοδεξιας, τον κατατάσσει στην κατηγορία “κολοκύθας”.

 6. ερώτηση.
  Η κυβέρνηση δείχνει να μην πιέζει με την ιδια ένταση στο θέμα υποχρεωτικότητας.

  το κάνει επειδή φοβάται μια σοβαρή μαζική αντίδραση?
  ή
  το κάνει για το πολιτικό κόστος στην εικόνα της
  ενόψει εκλογών?

  Βέβαια τα μέτρα με τα πρόστιμα και τα sms δε μου δείχνουν οτι φοβάται ιδιαίτερα τον πολίτη. Άρα μάλλον είναι το Β ΣΕΝΆΡΙΟ

 7. Γρηγόρη “ή εθελοντική συγκατάθεση τού ατόμου πού εμβολιάζεται είναι υποχρεωτική”. Αρθρο πρώτον τού “κώδικα τής Νυρεμβέργης πού συντάχθηκε τό 1947 μετά τίς δίκες κατά τών χιτλερικών γιατρών πού έκαναν απάνθρωπα ιατρικά πειράματα σέ φυλακισμένους στά στρατόπεδα συγκέντρωσης.27 γιατροί κρεμάστηκαν.Τό ίδιο θά γίνει μέ τόν γουρλομάτη καί τούς λοιμωξιολόγους του γιά μαζικά εγκλήματα.
  Γιάννης Λάκων

 8. Εκείνος δεν έλεγε βάζει κανείς την ελευθερία του πάνω από τη δουλίτσα του; Δεν θα πρεπε να δεχτεί να τραγουδά μόνο ενώπιον εμβολιασμένων

Leave a Response