Η Τουρκία εξουδετέρωσε νάρκη στα στενά του Βοσπόρου (βίντεο)

Κοινοποίηση:
vosporos-narki

Ο στρατός της Τουρκίας απενεργοποίησε μια νάρκη το Σάββατο που είχε παρασυρθεί από τη Μαύρη Θάλασσα, προκαλώντας μια δυνατή έκρηξη βόρεια της Κωνσταντινούπολης, λίγες μέρες αφότου η Ρωσία προειδοποίησε ότι αρκετές από αυτές είχαν ξεβραστεί από τα ουκρανικά λιμάνια.

 


Ο υπουργός Άμυνας Χαλούσι Ακάρ περιέγραψε το αντικείμενο, που ανακαλύφθηκε από ψαράδες στο βόρειο στενό του Βοσπόρου, και είπε ότι ήταν σε επαφή τόσο με τις ρωσικές όσο και με τις ουκρανικές αρχές.

Αυτόπτης μάρτυρας του Reuters άκουσε έναν δυνατό κρότο στα ανοιχτά του παραθαλάσσιου χωριού Ρουμελιφενέρι, όπου δραστηριοποιούνταν σκάφη του πολεμικού ναυτικού και στρατιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

 


«Η νάρκη ήταν παλαιού τύπου, κι εξουδετερώθηκε από την ομάδα μας… Οι ναυτικές δυνάμεις συνεχίζουν το έργο τους», είπε ο Ακάρ σε τηλεοπτική δήλωση. Νωρίτερα, η ακτοφυλακή είχε προειδοποιήσει τα σκάφη να μείνουν μακριά και μια ομάδα καταδύσεων ξεκίνησε αρχικά για να ερευνήσει. Η κύρια υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αρκετές νάρκες παρασύρθηκαν στη θάλασσα μετά από αποκοπή καλωδίων κοντά σε λιμάνια της Ουκρανίας, έναν ισχυρισμό που απέρριψε το Κίεβο ως παραπληροφόρηση και μια προσπάθεια να κλείσουν τμήματα της θάλασσας.

Οι ψαράδες εντόπισαν το αντικείμενο κοντά σε ένα σημείο ελλιμενισμού και το ανέφεραν στην ακτοφυλακή, η οποία προειδοποίησε μέσω ασυρμάτου τα σκάφη στην περιοχή, δήλωσε στο Reuters η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας των Ακτών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: